nieuws

VSDV LogistiX bouwt nieuw crossdock in Amsterdam Westpoort

Warehousing 2091

VSDV LogistiX bouwt nieuw crossdock in Amsterdam Westpoort

Logistiek dienstverlener VSDV LogistiX gaat een nieuw crossdock bouwen in het Atlaspark in Amsterdam. Het crossdock krijgt een omvang van 5.500 vierkante meter en wordt door Peters Vervoerscentrale dat deel uitmaakt van dit bedrijf vooral gebruik voor uiteenlopende fijn distributie-activiteiten in de regio Amsterdam en de rest van Nederland. Het contract voor de nieuwbouw werd gisteren tijdens de tweede dag van de Logistica ondertekend op de stand van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello.

De start van de nieuwbouw van het crossdock van VSDV LogistiX, een onderneming waar sinds 2004 de familiebedrijven Van Straalen Transport, De Vries Transport en Peters Vervoerscentrale deel van uitmaken, staat gepland voor februari volgend jaar. Sinds de samenvoeging van deze familiebedrijven zijn er nadien diverse overnames geweest waardoor VSDV Transport volgens eigen zeggen nog efficiënter en effectiever gebruikmaakt van haar totale transportcapaciteit.

Ook nieuwbouw truckwash

De bouw van een crossdock aan de rand van Amsterdam stelt VSDV in staat haar klanten in de omgeving van Amsterdam nog doeltreffender te bedienen. Voor de realisatie van het crossdock heeft de logistiek dienstverlener de beschikking over een kavel van 18.600 vierkante meter waarop naast een crossdockcentrum met 52 laaddeuren ook een truckwash wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello.

Peters Vervoerscentrale vestigt zich in het crossdock

De logistiek dienstverlener koos voor het bouwbedrijf vanwege de ruime ervaring die het heeft in onder meer de bouw van crossdock- en sorteercentra. Onderdeel van de overeenkomst was ook dat Aan de Stegge VSDV ondersteunde in de zoektocht naar de meest geschikte locatie. Peters Vervoercentrale, pionier op het gebied van elektrische stadsdistributie, zal het nieuwe bedrijfspand juli volgend jaar in gebruik nemen.

Pand krijgt extra elektriciteitscapaciteit

Peters Vervoerscentrale wil voor zijn distributie-activiteiten in de binnenstad van Amsterdam op termijn meer elektrische vrachtwagens inzetten. “De ambitie is ook om meer elektrische trucks aan te schaffen. Dat betekent ook dat we hiermee rekening moeten houden bij de realisatie van dit pand want er is veel meer aansluitingsvermogen nodig, zodat de trucks straks zonder problemen kunnen rijden in Amsterdam. Het is ook de bedoeling dat er op termijn zonnepanelen op het dak komen te liggen”, zegt Bas te Riele van Aan de Stegge Twello.

 

Reageer op dit artikel