nieuws

UPS investeert 130 miljoen in nieuw distributiecentrum Eindhoven

Warehousing 3450

Het Amerikaanse UPS heeft afgelopen vrijdag bekend gemaakt dat het een recordbedrag van 130 miljoen euro investeert in een nieuw sorteer- en distributiecentrum wordt gebouwd in Eindhoven. In het pand komt een sorteerinstallatie met een capaciteit van in eerste instantie 29.000 pakketten per uur.

UPS investeert 130 miljoen in nieuw distributiecentrum Eindhoven

Tijdens de officiële steenleggingsceremonie vrijdag maakte UPS bekend dat de miljoenen investering de grootste ooit is in Nederland. Het nieuwe sorteer- en distributiecentrum levert daarnaast 200 nieuwe banen op in de regio Eindhoven. Het gebouw, dat naar verwachting in het 4e kwartaal van volgend jaar wordt opgeleverd, vervangt twee bestaande, kleinere distributiecentra in Eindhoven.

UPS: sorteercapaciteit 29.000 pakketten per uur

Eenmaal afgerond, heeft de vestiging in de logistieke hotspot nummer 8 van Nederland een oppervlakte van meer dan 27.000 vierkante meter, goed voor ongeveer de omvang van 50 voetbalvelden. Het pand is uitgerust met geavanceerde sorteertechnologie die tot 29.000 pakketten per uur kan verwerken, ofwel 8 per seconde. De sorteercapaciteit kan volgens UPS worden opgeschroefd tot meer dan 50.000 per uur. Het nieuwe gebouw heeft daarnaast meer dan 100 laad- en losplaatsen, bijna 100 parkeerplaatsen voor UPS-vrachtwagens.

Pand fungeert ook als doorvoercentrum

Eindhoven is een strategische locatie in een regio waar meerdere industrieën gehuisvest zijn, waaronder hightech en gezondheidszorg. Het gebouw is naast het distributiecentrum voor de regio bovendien een doorvoercentrum voor goederenstromen binnen de rest van Nederland en ook naar België en Duitsland.

Dc is een ‘gamechanger’ voor Nederland

Tim Helsen, country manager UPS Nederland, liet vrijdag weten dat de nieuwbouw de grootste infrastructurele-investering in de geschiedenis van het bedrijf in Nederland. Ook geldt deze investering als een van grootste in Europa. “Dit hoogtechnologische gebouw is een gamechanger, waardoor we Nederland kunnen dienen, een groeiende Europese exporteconomie en een belangrijke speler en logistieke hub in de wereldeconomie van vandaag.”

UPS investeert fors in Europa

De nieuwbouw aan de Achtseweg Noord in Eindhoven is onderdeel van een groot investeringsplan van 2 miljard US dollar die UPS momenteel doorvoert in Europa. “We investeren fors omdat Europa een belangrijke groeimotor voor ons is”, stelde Nando Cesarone, President van UPS Europe vrijdag.

Diverse nieuwbouwprojecten afgelopen jaren

UPS, dat sinds 1985 actief is in Nederland, biedt heeft op dit moment 16 distributiecentra in Nederland. In de afgelopen jaren heeft UPS ook fors geïnvesteerd in de vernieuwing van de distributiecentra in Amsterdam, Roermond, Venlo, Schiphol en Heerenveen.

Reageer op dit artikel