nieuws

Sealane investeert 6,5 miljoen in nieuw koelvrieshuis Eemshaven

Warehousing 1603

Sealane investeert 6,5 miljoen in nieuw koelvrieshuis Eemshaven

Logistiek dienstverlener Sealane Coldstorage breidt haar activiteiten in de Groningse Eemshaven fors uit. De specialist in de logistiek van koel- en vriesproducten investeert 6,5 miljoen euro voor de realisatie van een nieuw vrieshuis.

Er wordt niet alleen een nieuw vrieshuis voor circa 8.000 ton opslag gebouwd, ook de bestaande havenkade wordt met 100 meter verlengd inclusief een nieuwe roll-on-roll-off-faciliteit. Reden hiervoor is om aan de toenemende vrachtafhandeling te kunnen voldoen.

Bouw start deze maand

De bouwactiviteiten starten in november. De verwachting is dat de nieuwbouw en de havenkade uitbreiding juli volgend jaar klaar zijn. Het vrieshuis wordt energie-efficiënt gebouwd en voorzien van zonnepanelen. Naast overslag en diepvriesopslag van voedingsmiddelen is Sealane de afgelopen jaren ook gegroeid in havenlogistieke dienstverlening aan de wind offshore-markt.

Groei in opslag bevroren vis

Sealane – al sinds de jaren zeventig in de Eemshaven gevestigd – is dankzij een intensieve acquisitie in de afgelopen jaren flink gegroeid in met name de opslag van bevroren vis. Voornamelijk de Scandinavische landen, maar ook Japan, Rusland en Noord-Duitsland zijn goede markten. De afgelopen jaren werden er elders in Eemshaven vrieshuizen gehuurd.

Sealane: Zeven nieuwe arbeidsplaatsen

De logistiek dienstverlener heeft momenteel 25 mensen in dienst. De verwachting is dat de investering minstens zeven directe arbeidsplaatsen oplevert. De nieuwbouw van het vrieshuis en de uitbreiding van de havenkade wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

Reageer op dit artikel