nieuws

Nieuwkomers ontdekken Logistica 2017

Warehousing 1602

Nieuwkomers ontdekken Logistica 2017

Logistica 2017 mag misschien enkele grote namen ontberen, maar aan nieuwkomers geen gebrek. Vooral bedrijven met mechanisatie- en geautomatiseerde oplossingen hebben de huidige editie ontdekt.

Een van die nieuwkomers is I.D. Systems. De fleetmanagement specialist voor heftrucks uit Amerika, met een Europees hoofdkantoor in Düsseldorf, presenteert onder meer zijn producten PowerFleet, PowerFleetIQ, VisionPro en Keytroller. Maar de belangrijkste doelstelling is naamsbekendheid vergroten, beaamt marketing manager Heidrun Schulte. “De tijd is rijp om onze diensten ook naar Nederland uit te rollen. I.D. Systems onderscheidt zich volgens eigen zeggen met een universeel systeem. De oplossingen passen op iedere heftruck.

Een andere nieuwkomer is Valor. Het jonge bedrijf op het gebied van rollenbanen presenteert zijn QliqFlow, een flexibel en modulair rollenbaansysteem. QliqFlow houdt volgens de bedenkers het midden tussen een starre in de vloer verankerde conveyor en handmatige orderpickkarren.

 

Lees ook
Rollenbanen worden modulair en flexibel

 

Het Duitse Magazino maakt eveneens zijn debuut. Magazino. Dit jonge bedrijf uit München ontwikkelt en bouwt autonome pickrobots. 3 van deze robots zijn in gebruik bij Fiege in het distributiecentrum in het Duitse Ibbenbuhren. Ook Fizyr is voor het eerst van de partij. Fizyr, voorheen Delft Robotics, ontwikkelt slimme pickrobots. Zo slim dat het bedrijf in 2016 de Amazon Picking Challenge won.

Meer nieuwkomers

Andere nieuwkomers zijn onder meer: Beagle, Gibas Automation, SmartRobotics, PSB intralogistics, Loadhog, Robomotive en Wewo. Martijn de Weerd, beursmanager: “Deze partijen hebben met elkaar gemeen dat ze aanbieder zijn van producten die op dit moment in de spotlights staan: mechanisering en automatisering van logistieke processen. Deze nieuwkomers sluiten aan bij wat we als uitgangspunt voor de Logistica van 2017 hebben gekozen: oplossingen tonen voor logistieke vraagstukken.”

 

 

 

 

Reageer op dit artikel