nieuws

Nieuwe orderpicktechnieken dringen langzaam distributiecentrum binnen

Warehousing 2884

Nieuwe orderpicktechnieken dringen langzaam distributiecentrum binnen

Manueel picken is nog altijd de meest toegepaste robuuste en flexibele picktechniek. Maar voor hoe lang? Mechanisering en automatisering rukken op, mede door de opkomst van e-commerce en verbe-terde technieken. De opmars gaat vooralsnog langzaam.

Hoewel de technische mogelijkheden voor orderpicking in snel tempo evolueren – denk aan augmented reaIity, robotisering en virtual reality – houden de alom bewezen technieken stand. In de huidige distributiecentra wordt nog voornamelijk conventioneel gepickt.

RF en voicepicking

Bij manueel picken zijn de picklijst, RF en voicepicking populair. “Veel leveranciers (ook van WMS- systemen) bieden dit als add-on aan, waardoor een systeem vrij gemakkelijk uitgebreid kan worden met deze papierloze orderpicktechnieken”, stelt Ruud Hendrix van PCData.

 

 

De handscanner is zeker niet op zijn retour. “Er zijn steeds meer alternatieven, maar de scanner kan in bepaalde situaties, zoals RF-techniek, een goede oplossing zijn.”

 

Demonstraties van orderpicktechnieken
Welke nieuwe, slimme orderpicktechnieken zijn er? En hoe werken de diverse technieken in de praktijk? Dat is te zien tijdens de Logistica 2017. Itempicking staat centraal op het Scala Logistica Pick 

 

E-commerce schudt de zaak op

Op de lauweren rusten is er evenmin bij voor de gelouterde technieken. Nieuwe, concurrerende technieken bonzen hard op de deur. De oprukkende e-commerce speelt daarbij een belangrijke rol.

Lees het hele artikel in de novembereditie van Logistiek magazine.

Nog geen abonnee? Bekijk de aanbieding

 

 

 

 

Reageer op dit artikel