nieuws

Nieuwe CaptureTech-software registreert voicepick prestaties

Warehousing 1269

Nieuwe CaptureTech-software registreert voicepick prestaties

Voice pick-technologie is al lang gemeengoed in distributiecentra. Software die de productiviteit van voicepick-verzamelaars meet en vastlegt, was tot op heden niet of nauwelijks beschikbaar. Software- en auto-id specialist CaptureTech brengt hier volgens eigen zeggen verandering in met de introductie van Performance Manager. Met deze software kunnen bedrijven alle processtromen van voicepicking in kaart brengen.

De logistieke software ontwikkelaar uit Nieuw-Vennep is volgens eigen zeggen met Performance Manager de eerste partij die de werkelijke (voicepick) prestaties binnen een distributiecentrum registreert. Er is veel over gezegd en geschreven over voice, maar gesteld kan worden dat  orderpicktechnologie inmiddels succesvol wordt toegepast in distributiecentra en magazijnen van met name retailers. De picktechnologie is met name interessant omdat de orderverzamelproductiviteit aantoonbaar gemiddeld met 20 procent wordt verhoogd.

Metingen via timers en tellers

CaptureTech doet hier nog een schep bovenop met de nieuwe Performance Manager software, waarmee alle processtromen van voice picking in kaart kunnen worden gebracht. Dat is mogelijk aan de hand van timers en tellers. Het voordeel van deze procesmetingen is dat logistieke bedrijven meer inzicht krijgen in de prestaties van het personeel in een distributiecentrum of magazijn, variërend van de complete operatie, aparte zones tot en met een individuele orderpickers.

Kosten besparen op arbeid

De data levert volgens de auto-id en software specialist waardevolle informatie op ten aanzien van het optimaliseren van werkprocessen. Daarmee kunnen gebruikers kosten te besparen op arbeid terwijl – zo verwacht het softwarebedrijf – de kwaliteit van de operatie verbetert. De Performance Manager software kan gekoppeld worden aan ERP of WMS-systemen en biedt standaardrapportages op basis van een SQL-database. CaptureTech is ook van de partij op de komende ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. Het bedrijf is terug te vinden in hal 3, stand: C024.

Reageer op dit artikel