nieuws

GLS investeert miljoenen in uitbreiding depot Rotterdam

Warehousing 1961

GLS investeert miljoenen in uitbreiding depot Rotterdam

Pakket- en vrachtdienst GLS heeft de capaciteit van zijn depot in Rotterdam vrijwel verdubbeld. De investering in de uitbreiding en modernisering van het pand bedroeg 5,9 miljoen euro. Ook worden er binnen het netwerk van GLS extra nationale en internationale lijndiensten opgezet van en naar Rotterdam.

Door de uitbreiding en modernisering van het depot in Rotterdam is volgens GLS de verwerkingscapaciteit van pakketten verdubbeld ten opzichte van de oude situatie. Dit is mogelijk omdat de distributieruimte is uitgebreid naar in totaal 6.600 vierkante meter. Het aantal laad- en losdeuren voor vrachtwagens is ook nog eens uitgebreid van 72 naar 137.

GLS: ‘Forse capaciteitswinst’

Tegelijkertijd is er voor de pakketten een nieuwe sorteerinstallatie in gebruik genomen. Palletzendingen worden door GLS nu gesorteerd in een nieuwe loods met een oppervlakte van 1.900 vierkante meter. Volgens de pakket- en vrachtdienst stijgt de capaciteitswinst dankzij efficient ruimte gebruik naar bijna 100 procent.

Nieuwe rechtstreekse verbindingen

Ook start de logistiek dienstverlener volgens eigen zeggen nu stap voor stap met een groot aantal nieuwe, tijdbesparende rechtstreekse verbindingen, niet alleen naar depots in Nederland, maar ook naar België.

Investeren in duurzaamheid

Bij de uitbreiding van het depot heeft GLS rekening gehouden met milieuaspecten: zo leveren zonnecollectoren op het dak milieuvriendelijke elektriciteit aan het depot. Het bedrijf heeft bovendien de PakketShop, de kantoren en de bedrijfskantine gemoderniseerd, waardoor ook de arbeidsomstandigheden voor het personeel zijn verbeterd.

GLS: 40 nieuwe banen in de regio Rotterdam

Op dit moment zijn op de depot-locatie in Rotterdam 40 medewerkers werkzaam voor GLS. Daarnaast zijn 85 chauffeurs en bezorgers via transportpartners actief voor de logistiek dienstverlener. Als de toename van het aantal zendingen aanhoudt dan ontstaan in de regio in de toekomst meer dan 40 nieuwe banen bij GLS voor zowel chauffeurs als bezorgers.

Reageer op dit artikel