nieuws

Fonq bouwt nieuw distributiecentrum op Lage Weide

Warehousing 4859

Fonq bouwt nieuw distributiecentrum op Lage Weide
Online warenhuis Fonq realiseert een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Het pand van 22.000 vierkante meter wordt eind 2018 opgeleverd.

Online warenhuis Fonq laat een nieuw distributiecentrum bouwen op Lage Weide in Utrecht. Het dc krijgt een vloeroppervlak van 22.000 vierkante meter. Reden voor de nieuwbouw is onder andere dat Fonq een grotere marktpositie wil veroveren op de Belgische markt.

Het online warenhuis laat vandaag weten dat de logistiek naar België vanuit Nederland wordt georganiseerd. De nieuwe locatie op bedrijventerrein Lage Weide biedt twee keer meer ruimte dan het huidige magazijn dat al jaren te klein is.

Fonq moet cut-off tijd terugdraaien

Gevolg is dat het online warenhuis inmiddels vier verschillende magazijnruimtes in gebruik heeft, verspreid over Lage Weide. Gevolg van deze versnippering was dat Fonq, om klantbeloftes waar te kunnen blijven maken, zijn cut-off tijd heeft moeten terugdraaien van middernacht naar elf uur ’s avonds, zegt Fonq ceo Joost Wels vandaag tegen Twinkle.

Pand verrijst naast dc van Hema

Het nieuwe pand, dat verrijst naast het distributiecentrum van Hema, moet hier een einde aan maken. “Het is het laatste beschikbare stukje grond hier op Lage Weide’, zegt Wels.

Eind 2018 is de oplevering

Naar verwachting wordt eind 2018 eerst het warehouse in gebruik genomen. Het jaar daarop wordt het kantoor op de nieuwe locatie in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel