nieuws

DHL operatie verstoord door verdacht pakketje

Warehousing 929

DHL operatie verstoord door verdacht pakketje
dhl

Een distributiecentrum van DHL op Schiphol is donderdagavond enkele uren ontruimd geweest vanwege een verdacht pakketje. Een explosievenhond sloeg aan.

Kort voor middernacht gaf de marechaussee het gebouw weer vrij. De opgeroepen Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) had niets bijzonder in het gebouw aangetroffen.

Medewerkers van de EOD waren opgeroepen, nadat een explosievenhond was aangeslagen. Tientallen medewerkers van DHL moesten het pand daarna verlaten op last van de autoriteiten.

Gebied van 50 meter ontruimd

“Op het moment dat een van de honden gaat zitten, dan gaan wij ervan uit dat hij iets geroken heeft dat er niet in hoort. Dan wordt het protocol in werking gesteld en wordt een gebied van 50 meter rondom ontruimd”, legde een woordvoerder van de marechaussee uit.

De DHL medewerkers zijn ondergebracht bij buurbedrijven. Omstreeks middernacht bleek er geen sprake van explosieven en konden de werkzaamheden worden hervat, laat een woordvoerder van DHL weten.  “Een deel van de zendingen hebben helaas internationaal hun aansluiting gemist en zullen maximaal 24 uur vertraging oplopen, maar van verdere achterstand is geen sprake.”

Reageer op dit artikel