nieuws

Dc Lidl Weert maakt ‘doorstart’ na grote ombouw

Warehousing 3670

Dc Lidl Weert maakt ‘doorstart’ na grote ombouw
De opening van de uitbreiding van het Lidl dc in Weert werd gisteren verricht door Harm van Oorschot van Lidl Nederland, Philipp von Dreden Lidl operationeel financieel directeur Lidl Weert, gedeputeerde Twan Beurskens en wethouder Frans van Eersel van Weert.

Het distributiecentrum van Lidl in Weert heeft een flinke verbouwing ondergaan. Noodzakelijk want discounter kwam de laatste jaren krap te zitten in met name de beschikbare opslagcapaciteit van vers gekoelde en diepvriesproducten. Met de extra 15.000 vierkante meter, die gisteren officieel in gebruik werd genomen, is dit dc in omvang gegroeid naar 54.000 vierkante meter en daarmee is het gelijk ook het grootste dc van Lidl in Nederland.

Het distributiecentrum van Lidl in Weert dat in 2010 werd geopend, wordt beschouwd als het startsein voor de groeispurt die de Duitse discounter de afgelopen zeven jaar heeft doorgemaakt in Nederland. Na de opening van Weert werden onder andere in rap tempo in Heerenveen, Waddinxveen, Tiel nieuwe distributiecentra uit de grond gestampt. De nieuwbouwdrift is daarmee nog niet voorbij want op dit moment wordt ook gebouwd in Oosterhout en Roosendaal driftig gebouwd. Noodzakelijk want de Duitse discounter heeft inmiddels in ons land meer dan 400 filialen.

Bevoorrading Limburg en Zuidoost-Brabant

In de nieuwbouwdrift is Weert niet achtergebleven, zo bleek gisteren, want het dc, waar 250 mensen in werkzaam zijn, is de afgelopen 2 jaar drastisch verbouwd. Voor de verbouwing had het dc nog een omvang van 39.000 vierkante meter waar nu 15.000 vierkante meter aan is toegevoegd. Ook is dankzij de uitbreiding het aantal dockdeuren gegroeid naar 140. Hard nodig want de nieuwbouw stelt Lidl in staat om 70 filialen in de provincie Limburg en een deel van Zuidoost-Brabant twee keer daags te bevoorraden.

60.000 pallets per maand

Dat Lidl van de grote cijfers bleek ook gisteren tijdens de rondleiding voor relaties die op een of andere manier een rol hebben gespeeld tijdens het nieuwbouwproces. Zo worden in het dc gemiddeld 2.500 bestellingen per dag verwerkt, goed voor 1 miljoen colli per week. Per week verlaten daarnaast 60.000 pallets het dc van de discounter. “Dit dc is 24/7 operationeel en per dag verlaten hier 35 vrachtwagens het terrein. Op jaarbasis is dat goed voor 3 miljoen kilometers over de weg in alleen Limburg en Zuidoost-Brabant. Om dit proces in goede banen te leiden werken we met tijdsvensters voor chauffeurs bij de toewijzing van een dockdeur. Dat zorgt ervoor dat we de dagelijkse aanvoer in goede banen kunnen leiden ”, liet Etienne van der Linden, manager expeditie in Lidl dc in Weert, weten tijdens de rondleiding.

Forse groei in versbereik

De afgelopen jaren is met name het AGF en versvlees assortiment in de Lidl-winkels fors uitgebreid. “Toen we dit distributiecentrum hadden we een ruimte voor de opslag van versproducten die nog geen vierde is van wat we nu hebben gerealiseerd tijdens  de nieuwbouw.” Philipp von Dreden, operationeel directeur van het Lidl in Weert, stak na de openingshandeling de loftrompet over de wijze waarop de nieuwbouwproces is verlopen. “We hebben veel uitdagingen gehad tijdens deze ombouw, maar dit is niet ten koste gegaan van de 1 miljoen colli’s die we wekelijk naar onze winkels sluizen. De reden dat we zijn gaan verbouwen hier is dat we groeien. Bovendien willen we klanten verrassen in uitbreiding van met name het koelvers assortiment en onze bake off activiteiten van broodjes in onze winkels. Dat vereist dat we processen gaan veranderen. Daarvoor was deze ombouw door met name de opslag in het koel vries bereik uit te breiden.”

 

Reageer op dit artikel