nieuws

DB Schenker opent groot logistiek centrum in Madrid

Warehousing 1629

DB Schenker opent groot logistiek centrum in Madrid

Logistiek dienstverlener DB Schenker heeft in Madrid zijn grootste logistieke centrum in Spanje geopend. Het nieuwe centrum is gebouwd op een perceel van 60.000 vierkante meter. In het logistiek centrum investeerde DB Schenker 22 miljoen euro en biedt werkgelegenheid aan meer dan 150 mensen.

Het logistiek centrum fungeert voor DB Schenker als thuisbasis van het binnenlandse en internationale vervoer over land evenals de lucht- en zeevracht-activiteiten.

Twee magazijnen en een kantoorpand

De omvang van het nieuwe logistiek centrum van Madrid, gelegen in het Vicálvaro-district, is gelijk aan dat van acht voetbalvelden. Twee magazijnen en een kantoorgebouw zijn verdeeld over de oppervlakte. Het eerste magazijn is opgezet als crossdock-gebied en beslaat 10.170 vierkante meter, met 112 hydraulische dockdeuren voor laden en lossen.

Mogelijkheid tot uitbreiding

Het tweede magazijn wordt gebruikt voor de opslag van lucht- en zeevrachtzendingen. Het beslaat 1.680 vierkante meter, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 2.900 vierkante meter.

Pand ligt niet ver van vliegveld Madrid

Het pand ligt strategisch vlakbij de snelwegen M-45, M-40 en R-3. Deze belangrijke knooppunten verbinden het netwerk van DB Schenker met de snelwegen naar Madrid en de rest van Spanje. Ook ligt de nieuwbouw dicht bij het vliegveld Adolfo Suárez Madrid – Barajas, gunstig voor de luchtvracht activiteiten van DB Schenker.

DB Schenker: 71 vestigingen in Spanje

De logistiek dienstverlener heeft volgens eigen zeggen op dit moment in Spanje bijna 1.000 mensen in dienst verdeeld over 71 vestigingen, waarvan er 29 van DB Schenker zelf zijn.

Centrum is voorzien van led-verlichting

Het nieuwe logistiek centrum is volgens de logistiek dienstverlener gebouwd op basis van zeer strenge duurzame en energiebesparende criteria. Zo beschikt het pand over 120 fotovoltaïsche zonnepanelen die een groot deel van de verbruikte elektrische energie produceren. Alle verlichtingsapparatuur wordt bovendien voorzien van led-verlichting en het airconditioningsysteem beschikt over VRF-technologie met warmteterugwinningsprocessen.

Reageer op dit artikel