nieuws

Davanti showt Hololens op Logistica 2017

Warehousing 1810

Davanti showt Hololens op Logistica 2017

Een combinatie van virtual reality en real life. Dat is Hololens. Die mix van twee werelden kan in de toekomst magazijnoperaties flink efficiënter maken.

Tenminste dat is de visie van Davanti. De WMS specialist test de Hololens in samenwerking met software detacheringsbureau Betabit. Bezoekers van de Logistica 2017 kunnen met eigen ogen de oplossing bekijken en testen. De redacteur nam de proef zelf op de som. Conclusie:

Hololens met WMS

Davanti ontwikkelt samen met Betabit de Hololens in combinatie met Corax, het online WMS van Davanti. Op een groot scherm toont Davanti de mogelijkheden van het gebruik van de HoloLens in een magazijn.

 

Voordelen Hololens

Maar wat kun je er mee en wat zijn de voordelen van de Hololens? Volgens Wibren Wiersma, student Technische Informatica aan de Hogeschool van Utrecht veel. Hij studeert af op de Hololens. Snel overzicht en op afstand het magazijn bekijken, zijn volgens hem grote pluspunten. Dit moet de orderpicking efficiënter maken en versnellen.

Hololens in de praktijk

Davanti is niet de eerste logistieke partij die inzet op de Hololens. Eerder dit jaar is e-fulfilment speler Montapacking met testen van de lens gestart. “We verwachten met deze bril het orderpickproces voor een flinke efficiencyslag zorgt”, aldus directeur Edwin van der Ham. “De Hololens gaat uitgroeien tot een belangrijk onderdeel van ons werkproces. Mixed reality is de toekomst, zeker voor ons warehouse.”

Dat dit op korte termijn gaat gebeuren, lijkt ondenkbaar. Oorzaak: de prijs van de Hololens. De lens kost op dit moment zo’n 3000 euro.

Reageer op dit artikel