nieuws

CTVrede en Gam Bakker starten nieuwbouw op bedrijventerrein HoogTij

Warehousing 2306

CTVrede en Gam Bakker starten nieuwbouw op bedrijventerrein HoogTij

Containerterminal CTVrede Steinweg en logistiek dienstverlener Gam Bakker zijn de eerste vestigers op het nieuwe bedrijventerrein HoogTij in Westzaan aan het Noordzeekanaal in het havengebied van Amsterdam. Beide bedrijven bouwen op een terrein van 2 hectare. De heipalen voor de bedrijfspanden zijn afgelopen maandag de grond ingeslagen.

CTVrede, met twee terminals in Zaandam en Amsterdam, krijgt met de vestiging op bedrijventerrein HoogTij een derde locatie aan het Noordzeekanaal. Via deze terminals vervult het container op- en overslagbedrijf een faciliterende rol voor verladers in noord Nederland. Op de nieuwe locatie aan het Noordzeekanaal kan CTVrede straks zowel binnenvaart- als shortsea schepen afhandelen.

Elimineren van last mile

Volgens Bas Gort van CTVrede biedt de vestiging op HoogTij het bedrijf de mogelijkheid om een nieuw concept aan te bieden aan de (Zaanse) industrie. “Door de loodsen direct achter de kraan te plaatsen, naar het voorbeeld van de ouderwetse stuwadoren, elimineren wij de last mile in de logistieke keten. Wij kunnen vanuit de vestiging HoogTij de regio beter bedienen alsmede zorgen voor een vermindering van het aantal verkeersbewegingen.’

Duurzaam pand bouwen

Gam Bakker opent de eerste vestiging in het havengebied. De logistiek dienstverlener is ook gevestigd op Agriport in Middenmeer, een bedrijventerrein langs de snelweg A7. Eric Steltenpool van Gam Bakker wil op HoogTij een duurzaam pand realiseren op in zijn ogen een ‘logistieke toplocatie’.

Aanleg nieuwe zeehavenkade

Bedrijventerrein HoogTij is een ontwikkeld door Havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en Ontwikkelingsbedrijf haventerrein Westzaan. Op dit bedrijventerrein is dit voorjaar begonnen met de aanleg van een nieuwe zeehavenkade (kosten 40 miljoen euro, red.), verlegging van de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal en de versnelde aanleg van 10 hectare bouwrijp bedrijventerrein via het zogeheten ‘plug&play concept’. Dit is volgens de initiatiefnemers een vernieuwend concept dat tegemoet komt aan de flexibilisering van de opslag van seizoenhandel en termijngoederen.

Bedrijventerrein is onderdeel erfpachtformule

Voor logistieke dienstverleners is dit bedrijventerrein een interessante locatie vanwege de ligging aan het water en dicht bij de uitvalswegen. HoogTij is onderdeel van de erfpachtportefeuille van Havenbedrijf Amsterdam. De exploitatiefocus van het haventerrein is: bedrijven die grote windmolenparken op de Noordzee faciliteren (offshore gerelateerde bedrijven) en logistieke bedrijven.

Reageer op dit artikel