nieuws

Alibaba heeft Weert weer in het vizier

Warehousing 8124

Alibaba heeft Weert weer in het vizier

Het vastgoedbedrijf Focus Projectontwikkeling & Vastgoed wil in Weert een nieuw mega-distributiecentrum van 88.000 vierkante meter. Een van de gegadigden zou wederom de Chinese internetgigant Alibaba zijn, meldt Dagblad de Limburger.

Van den Berg maakte begin vorig jaar ook deel uit van een handelsmissie van de gemeente Weert naar het Chinese Hangzhou. Hij voerde daar toen gesprekken met de leiding van internetgigant Alibaba en lichtte daar de mogelijkheden van vestiging van een distributiecentrum in Weert dat dit jaar op een verdienstelijke zevende plaats eindigde in de logistieke hotspot verkiezing. Tegenover Logistiek temperde wethouder Frans van Eersel overigens de hooggespannen verwachtingen.

Nieuw bezoek aan Alibaba

Daarna bleef het stil, zo leek het, van de kant van de Chinezen. Wethouder Van Eersel en burgemeester Jos Heijmans brachten vorige week echter opnieuw een bezoek aan China. Ook tijdens die reis werd met Alibaba gesproken over een mogelijke vestiging in Weert, meldt De Limburger afgelopen zaterdag. Hoe die gesprekken zijn verlopen is onduidelijk.

Bedrijventerrein Kampershoek raakt vol

Als Focus het distributiecentrum van 88.000 vierkante meter definitief gaat bouwen, is volgens De Limburger Kampershoek 2.0 nagenoeg vol. Eerder maakte het Belgische logistiek vastgoedbedrijf Heylen bekend dat het op dit bedrijventerrein een XXL-distributiecentrum gaat bouwen van 110.000 vierkante meter te bouwen.

Lidl neemt uitbreiding in gebruik

Lidl, dat in 2010 een de eerste vestigers op dit bedrijventerrein was, nam afgelopen maand een uitbreiding in gebruik. Het bestaande dc is uitgebreid met 20.000 vierkante meter, vooral bedoeld om de koel- en vriesmogelijkheden te vergroten. De uitbreiding is onder andere volledig led-verlicht en heeft circa 4.000 zonnepanelen op het dak.

Reageer op dit artikel