nieuws

Logistica is podium voor hernieuwde kennismaking met Yale

Warehousing 1486

Logistica is podium voor hernieuwde kennismaking met Yale

Jarenlang ging het heftruckmerk Yale gebukt onder een tamelijk onzichtbare rol op de Nederlandse markt. Onder nieuw eigenaarschap moet daar een flinke verandering in komen. Tijdens Logistica komende week is Yale weer helemaal van de partij.

Yale Nederland is afgelopen zomer overgegaan in andere handen. Jan Jaap Wiersma kocht het importeurschap van Peter Venn, die in 2009 aan het roer kwam maar er niet in slaagde om het merk Yale nieuw elan te geven. Voorheen had Yale jarenlang onderdak bij Van Eijle in Vlaardingen. De belangrijkste wijziging is dat Yale vanaf nu een andere distributie hanteert, namelijk niet meer directe verkoop, maar via een handvol dealers verspreid over het land. Yale Nederland staat met de dealers op een gezamenlijke stand in hal 1 op de Logistica.

Twintig jaar geleden ook al actief met Yale

Eén van de dealers was en is Van Hooff Intern Transport in Tiel, een ander bedrijf waar Wiersma eigenaar van is. Al twee jaar geleden haalde hij in dit bedrijf – groot geworden in met name verhuur van diverse merken. Twee jaar geleden haalde Wiersma het merk Yale binnen om daar als regionale dealer de markt mee op te gaan. Nu gaat hij vanuit de importeursrol samen met vijf andere dealers proberen een grote stuk van de Nederlandse heftruckmarkt op te eisen. Jaarlijks zou een volume van 700 eenheden tot de mogelijkheden moeten behoren, nu is dat minder dan de helft.
“Ik ken Yale al sinds 1996. Mijn eerste baan was bij Van Eijle. In 2002 kon ik het bedrijf Van Hooff overnemen. Als verhuurder hebben we altijd contact gehouden met Yale. Begin dit jaar zijn we in gesprek geraakt. Over en weer is enthousiasme ontstaan voor elkaar. Ik heb een plan gemaakt hoe we Yale weer in Nederland op de kaart kunnen gaan zetten.”

Faciliterende rol voor de dealers

Yale Nederland zit in hetzelfde pand als Van Hooff in Tiel, maar Wiersma wil beide bedrijven (ook in het pand) gescheiden houden. Hij is er van overtuigd. dat het merk Yale op de Nederlandse markt nog goede kansen heeft tussen de bestaande merken. “Ik geef leiding aan zelfstandige bedrijven, geen fabrieksvestigingen. Het gaat ons om de klant en niet om de aantallen.”
“De Logistica is voor ons de aftrap om te laten zien dat Yale weer helemaal terug is op de Nederlandse markt. Als importeur verzorgen we de stand en wat er bij komt kijken. De dealers zijn aanwezig in de stand en nodigen hun relaties uit. Zo moet het zijn, ook buiten de beurs om. Wij hebben een faciliterende rol voor wat betreft marketing, events, ondersteuning in de breedte. Ik verwacht voor ons veel van de Logistica. Er is altijd discussie over deelname aan beurzen, want het kost gewoon veel geld. Nu is de beurs voor ons een mooie gelegenheid. Over twee jaar kan dat weer anders zijn.”

Reageer op dit artikel