nieuws

Zo ziet de praktijk er uit in het Scala Logistica…

Warehousing 1920

Zo ziet de praktijk er uit in het Scala Logistica…

Bijzonder en de moeite waard om te bezoeken zijn de vier Scala’s, volgende week tijdens de vakbeurs Logistica in Utrecht. Als in een soort helikopterview toont een groepje standhouders wat de innovatieve oplossingen van dit moment zijn in: move, store, pick and deliver.

Bezoekers van Logistica weten het al langer. Op de beurs zijn aparte shows waar meerdere exposanten gezamenlijk een werkende oplossing laten zien. Logistiek consultants zijn aanwezig om ieder uur een presentatie te geven van ongeveer twintig minuten. Dit jaar telt de Logistica maar liefst vier afzonderlijke Scala’s, die alle vier een deel van het interne logistieke proces tot leven brengen.

Scala Move – automatisch en autonoom verplaatsen

Op het Scala Move (hal 1) krijgt de beursbezoeker verschillende concepten te zien, die een snel en efficiënt orderverzamelproces mogelijk maken.Tijdens de demonstraties worden diverse principes gedemonstreerd; van de nieuwste hoogheffende orderverzameltruck en een compacte zijlader tot een autonome orderpicker, die de operator volgt en een compacte AGV, die de goederen naar de man brengt.
Een innovatieve oplossing, waarbij een weegsysteem is geïntegreerd in de vork van een orderverzameltruck, toont de bezoeker hoe tijdens het orderverzamelen het aantal pickfouten kan worden gereduceerd. Bij dit pick-by-weight concept wordt na elke pick de gewichtstoename op de vork gecontroleerd en vergeleken met het betreffende gewicht van de orderregel.
De verzamelde goederen worden met behulp van een slimme wikkelrobot voorzien van folie, zodat de goederen veilig kunnen worden verzonden naar de gewenste bestemming. Om de veiligheid tijdens de getoonde processen te waarborgen laat het Scala onder andere aanrijdbeveiliging zien en fysieke afscheidingen tussen voetgangers en intern transportmaterieel.

Scala Store – opslag, scannen en retouren

Het Scala Store (hal 2) staat in het teken van de inslag van goederen in het magazijn, met een sterke focus op retourlogistiek. Voor de inslag van de goederen wordt tijdens de demonstratie in belangrijke mate gebruik gemaakt van gemechaniseerde oplossingen. Zo wordt een semiautomatisch systeem getoond om containers – geladen met losse goederen – snel en zonder fysieke belasting te lossen.
Voor een snelle en foutloze verwerking van de retourstromen wordt een multifunctionele systeem getoond, waarmee de teruggekomen goederen aan alle zijden worden gescand. Het systeem maakt tevens – zonder de snelheid van het proces te beïnvloeden – een volumeberekening én een kleurenfoto, waarna alle informatie over de retouren automatisch worden opgeslagen.
Tevens wordt getoond hoe retourprocessen vereenvoudigd worden met een ergonomisch verantwoorde werktafel. Doordat alle benodigde middelen op binnen handbereik zijn, blijft het lopen beperkt. Een ergonomische inrichting van het station zorgt ervoor dat de medewerker niet vermoeid raakt, waardoor de werkzaamheden in minimale tijd worden uitgevoerd.

Scala Pick – orderverzamelen met nieuwe technologie

Het Scala Pick (hal 4) biedt de beursbezoeker inzicht in de mogelijkheden waarmee zo’n snel en foutloos orderverzamelproces kan worden verwezenlijkt. Er worden onder andere compacte, ruimtebesparende goods-to-man en goods-to-robot oplossingen getoond. Ook voor man-to-goods concepten worden oplossingen gepresenteerd, waaronder een handzame pick kar met pick-to-light technologie.
In alle gevallen geldt dat het beschikken over de juiste data essentieel is. Daarmee kunnen fouten tijdens het pickproces immers worden voorkomen. Tijdens de demonstratie wordt hiervoor een mobiele meet- en weegoplossing gepresenteerd die ervoor zorgt dat alle masterdata correct in het ERP of WMS komen te staan.
Verder laat dit Scala zien welke voordelen de combinatie van een optimale paktafellogistiek en modulaire transporttechniek biedt, en hoe retourzendingen efficiënt kunnen worden verwerkt en ingeslagen.

Scala Deliver – verpakken en verzendklaar maken

Bij het Scala Deliver (hal 4) staat alles in het teken van de laatste fase in het logistieke proces. De order is verzameld en moet bij de klant geleverd worden. Afhankelijk van volume, gewicht en soort product, zijn er verschillende oplossingen voor het verpakken en verzendklaar maken. Het Scala Logistica Deliver toont oplossingen voor een efficiënt traject van pick, pack en sort.

Reageer op dit artikel