nieuws

Prologis ontwikkelt 150.000 m2 logistiek vastgoed in Waalwijk

Warehousing 2464

Prologis ontwikkelt 150.000 m2 logistiek vastgoed in Waalwijk
Foto van links naar rechts: Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux; Ronald Bakker, wethouder Economische Zaken gemeente Waalwijk; Gina Helmold, market officer Prologis Benelux.

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis realiseert op bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk een nieuw logistiek park. Op het terrein in de logistieke hotspot wil Prologis op termijn gefaseerd een mega-distributiecentrum van 150.000 vierkante meter realiseren.

Voor deze toekomstige ontwikkeling heeft Prologis vandaag met de gemeente Waalwijk op de vastgoedbeurs EXPO Real in München een overeenkomst ondertekend. De logistiek vastgoedontwikkelaar bezit momenteel al over een distributiecentrum van 60.000 vierkante meter op Haven 8.

Voldoen aan vraag naar distributiecentra

De gesloten overeenkomst stelt Prologis volgens eigen zeggen in staat om nog eens 150.000 vierkante meter aan distributieruimte in verschillende fasen te ontwikkelen. Met deze uitbreiding kan de logistiek vastgoedontwikkelaar aan de grote vraag naar distributiecentra op deze locatie voldoen, voor zowel nationale als internationale klanten.

Waalwijk is logistieke groeimarkt

De logistieke hotspot Tilburg-Waalwijk is een van de snelst groeiende logistiek vastgoed markten van Nederland vanwege de nabijheid van de A-59, barge terminals, en de key hubs in Antwerpen en Rotterdam.

Nieuw dc Bol.com is ook gevestigd op Haven 8

Volgens Ronald Bakker, wethouder economische zaken van Waalwijk, ligt de focus van zijn gemeente bij de ontwikkeling van Haven 8 op de lange termijn. “We willen graag business partners aantrekken met een vergelijkbare scope. Prologis is zo’n partner en we zijn daarom erg blij om deze overeenkomst te tekenen om gezamenlijk dit gebied te ontwikkelen met wederzijds voordeel.” Op het bedrijventerrein Haven 8 is ook het onlangs geopende mega-distributiecentrum van bol.com gevestigd.

Prologis breidt ook uit in Tilburg

Prologis is op dit moment erg actief in de nationale e-fulfilment hotspot nummer 1 van Nederland. Zo sloot de logistiek vastgoed ontwikkelaar begin september met de gemeente Tilburg een overeenkomst voor de realisatie van een logistiek centrum van 90.000 vierkante meter op Vossenberg West II. Pantos Logistics is de eerste huurder die zijn intrekt neemt in het pand. De Zuid-Koreaanse logistiek dienstverlener huurt een unit van 28.000 vierkante meter.

In de Benelux is Prologis sinds eind juni dit jaar eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Reageer op dit artikel