nieuws

Olieproducent vernieuwt interne vloot met 1 merk

Warehousing 1045

Olieproducent vernieuwt interne vloot met 1 merk

Kroon Oil heeft zijn intern transportmateriaal compleet vernieuwd. De olieproducent heeft zijn gemixte vloot ingeruild voor 1 merk.

Elektrische palletwagens, een stapelaar, heftrucks, reachtrucks en zelfs een nieuwe veegmachine. De gemixte vloot in soorten en merken is ingeruild en vervangen door Kroon Oil. De olieproducent uit Almelo heeft gekozen voor Jungheinrich. In totaal leverde Jungheinrich 20 nieuwe trucks, waaronder een nieuwe veegmachine.

1 merk heftruck

De bonte verzameling aan merken trucks was het gevolg van sterke groei. Elk merk werd onderhouden door zijn eigen servicemonteur. Tegen het zere been van locatiemanager Erik Kobes. Hij wilde uniformiteit: “Soms was de ene monteur nog niet weg terwijl de ander zich al meldde. Daarnaast was het op de vloer een mengelmoes aan kleuren. Die uitstraling paste niet in onze visie. We zochten naar meer uniformiteit en een professionelere uitstraling.”

 

Lees ook
Wie is verantwoordelijk voor veiligheid heftruckchauffeur?

Ergonomie

Kroon Oil koos voor Jungheinrich niet alleen vanwege de beste prijs/kwaliteitverhouding, volgens Kobes. De medewerkers hadden een belangrijke stem. Gebruiksvriendelijkheid en ergonomie waren andere doorslaggevende punten. Alle trucks zijn voorzien van de naam van de bestuurder. Kobes: “Onze chauffeurs hebben hun eigen trucks. De ervaring leert dat ze trots zijn op hun eigen materieel en er daardoor ook zorgvuldiger mee omgaan. Schades blijven tot een minimum beperkt. Ook dat hoort bij een professionele uitstraling.”

Lees ook

Nieuwe code moet veiligheid magazijnen vergroten

 

Veiligheid

Voor de veiligheid zijn de heftrucks en reachtrucks uitgerust (voor- en achterkant) met een Floor-Spot veiligheidslamp. Deze led-schijnwerper projecteert een opvallende, rode lichtpunt op de vloer en waarschuwt zo voor naderende trucks. Alle heftrucks zijn daarnaast voorzien van een nieuw, akoestisch waarschuwingssysteem bij achteruitrijden. De hoge pieptonen hebben plaatsgemaakt voor een sissende ruis. Het levert niet alleen minder geluidshinder op, maar is bovendien veiliger. “Het ruissignaal is gericht en waarschuwt omstanders duidelijker vanuit welke hoek de truck nadert.”

De heftrucks zijn bovendien uitgevoerd met veiligheidsbeugels die de chauffeurs bij onverhoopt kantelen van de truck, binnen de veilige contouren van de cabine houden. Pas wanneer de beugel is gesloten, kan er met de truck worden gewerkt.

De nieuwe vloot wordt door Kroon-Oil geleased voor een periode van 60 maanden, inclusief full service.

 

Bekijk ook: 100 jaar heftrucks in beeld en geluid

 

 

Reageer op dit artikel