nieuws

Nieuwe Hyster containerhandler tilt twee containers tegelijk

Warehousing 1383

Nieuwe Hyster containerhandler tilt twee containers tegelijk

Heftruckproducent Hyster introduceert een nieuwe empty containerhandler die dubbele containers van elk type kan verwerken. De nieuwe serie containerhandlers biedt dankzij de grootste capaciteit in de industrie (tot 11 ton) voordelen voor de productiviteit, zo tilt deze nieuwe truck eenvoudig twee koelcontainers met koeleenheden aan dezelfde kant.

Deze nieuwe serie empty containerhandlers bestaat uit negen nieuwe modellen waaronder 4 modellen voor het oppakken van enkele containers tot 20 meter hoog (8’6”) en 5 modellen voor de handling van dubbele containers tot eveneens 2o meter hoog (8’6”).

Mast kan zwaardere ladingen verwerken

De vernieuwde verstevigde spreaders zijn standaard voorzien van CANbus-bediening en een sideshift. Dit vereenvoudigt de precisie voor de chauffeur. Verder kan de eindgebruiker uit diverse vergrendelingssystemen voor de containers kiezen. Ook is de mast vernieuwd en in staat om zwaardere ladingen te verwerken. Verder biedt de mast betere prestaties en een langere levensduur, meldt Heffiq de dealer van Hyster hef- en magazijntrucks in Nederland.

Eco-modus zorgt voor minder brandstof verbruik

De truck is uitgerust met dezelfde Cummins Stage IV QSB 6.7-motor als zijn voorganger. Daarnaast beschikt deze truck over een koelsysteem en een eco-modus waarbij het brandstofverbruik wordt geminimaliseerd. Ook is deze machine uitgerust met een on-demand, lastafhankelijk hydraulisch systeem dat alleen motorvermogen vraagt wanneer het nodig is, waardoor de bedrijfskosten aanzienlijk dalen.

Twistlocks zijn vanaf elke laadpositie zichtbaar

De containerhandler beschikt daarnaast over een elektronische kruipfunctie, waardoor de chauffeur meer controle heeft bij het benaderen van lege containers. De machine beschikt ook over een zicht in alle richtingen. Verder zorgt het ontwerp van de spreader ervoor dat de chauffeur de twistlocks of haken in elke laadpositie kan zien.

Hyster: verhoogde cabine mogelijk

De truck heeft een cabine die optioneel bij de hoogste ladingen 10 graden naar achteren kan kantelen. Zo kan de chauffeur gemakkelijker omhoog kijken. Ook is er een 1 meter verhoogde cabineoptie beschikbaar. Die zorgt ervoor dat het zicht nog beter is wanneer de container op rijhoogte staat.

Ondersteuning van camerasysteem

Met een optionele functie voor automatisch inschuiven/uitschuiven kunnen chauffeurs de spreader voor containers van 20 voet of 40 voet met één druk op de knop instellen. Daarnaast kan een camerasysteem de chauffeur verder ondersteunen.

Extra optie: dubbellijns automatisch smeersysteem

De empty containerhandlers kunnen worden aangepast aan specifieke wensen van de klant. Er zijn opties beschikbaar, zoals een dubbellijnse, automatisch smeersystemen, die ervoor zorgen dat de trucks nog minder service nodig hebben en dat de onderdelen minder snel slijten.

Heffiq neemt ook deel aan de komende Logistica en is terug te vinden in hal 1, stand A049.

Reageer op dit artikel