nieuws

Nederland opnieuw logistieke hotspot van Europa

Warehousing 6600

Nederland is het meest gewilde land voor bedrijven om zich te vestigen in Europa. Venlo spant de kroon als meest gewilde locatie.

Nederland opnieuw logistieke hotspot van Europa

De reputatie van Nederland als logistiekland is opnieuw opgepoetst. Uit onderzoek van Prologis komt Nederland opnieuw als beste uit de bus als vestigingsland. Hiermee prolongeert Nederland zijn leidende positie. Venlo wordt aangeduid als beste vestigingslocatie.  Dat blijkt uit het rapport Customer Growth Strategies: De meest gewilde logistieke locaties van Europa.

 

nederland logistieke hotsot

Hoofdpunten onderzoek

Prologis en eyefortransport hielden tussen februari en mei 2017 een online onderzoek onder circa 300 logistieke beslissers in heel Europa. Vijf hoofdfactoren liggen ten grondslag aan de keuze voor een logistieke locatie: nabijheid van grote consumentencentra, wet- en regelgeving, beschikbaarheid van arbeidskrachten, transportinfrastructuur en kosten.

 

Zie ook
JLL: ‘Noord-Limburg logistieke hub van het jaar’

 

Score Nederland

Nederland scoort hoog op alle 5 keuzefactoren hoog.  De Nederlandse markt gooit met name hoge ogen op het gebied van wet- en regelgeving, milieuregels en kosten. Op de punten afstand tot de consument en arbeidspotentieel moesten we respectievelijk Duitsland en Polen voor laten gaan.

 

 

nederland logistieke hotsot

Arbeidspotentieel essentieel

Dirk Sosef, hoofd onderzoek en strategie van Prologis in Europa: “Het is duidelijk dat beschikbaarheid van arbeidskrachten en economische netwerken in de directe omgeving cruciaal zijn voor logistieke gebruikers. Gelet op het huidige klimaat van logistieke groei zouden politici moeten investeren in infrastructuur en in beschikbaarheid van gekwalificeerde medewerkers.”

 

Lees ook
Arbeidskrapte nekt logistieke hotspots

West-Brabant Logistieke Hotspot nr. 1

Venlo meest gewild locatie

Venlo, waar Prologis goed vertegenwoordigd is, is door de 300 respondenten gekroond tot de meest gewilde locatie van Europa. Dit overkwam Venlo ook in 2015.

Düsseldorf / Rhein-Ruhr en zijn drie sublocaties Hamm, Unna en de grootstedelijke regio Ruhr is de grootste stijger in de top 10. Centraal Polen-Lodź is de best presterende markt buiten West-Europa. Prologis betrok 100 locaties in zijn onderzoek.

 

 

 

Reageer op dit artikel