nieuws

Geodis kiest voor augmented reality

Warehousing 1497

Geodis kiest voor augmented reality

Geodis implementeert pick by vision voor zijn magazijn in Keulen. De moet de pick- en laadprocessen voor magazijnmedewerkers efficiënter maken.

De augmented reality-oplossing die Geodis implementeert is gebaseerd op ‘Pick-by-Vision’-technologie van Picavi. Uitgerust met een databril, krijgen medewerkers visuele informatie te zien. Deze oplossing biedt medewerkers alle informatie die ze nodig hebben voor orderpicken en laden. In eerste instantie worden twaalf medewerkers uitgerust met de bril.

Zo werkt augmented reality bril

De bril informeert orderpickers vooraf over de laadeenheid (pallet of karton) die gekozen moet worden. Daarna volgen de units die geselecteerd moeten worden en het niveau en de locatie waarop het te selecteren product zich bevindt.

 

Lees ook
‘Augmented reality vergroot efficiency en veiligheid’

 

Indien gewenst kunnen afbeeldingen van de producten in het gezichtsveld worden getoond. Aan het einde van het pickproces leidt de databril de medewerker naar de juiste opslaglocatie voor uitgaande orders en wordt de order automatisch in het warehouse management systeem (WMS) verwerkt.

Voordelen slimme bril

Meer bewegingsvrijheid en meer meer gedetailleerde informatie over de producten die gepickt moeten worden, zijn volgens Geodis de grote voordelen. De bril verhoogt de  productiviteit met zo’n 12 procent. Ook vermindert het risico op fouten. De databril kan ook als fotocamera dienen om foto’s te maken van de geladen pallets.

 

MAN combineert augmented reality en liftkasten

 

Bernhard Heimann, directeur Operations bij Geodis Contract Logistics Duitsland: “Deze oplossing is ook zeer goed nieuws voor klanten. Zij zullen een stijging van de productiviteit (naar schatting 12 procent) zien en dus profiteren van het gebruik van deze innovatieve technologie in hun supply chain.”

Meer augmented reality implementaties

Geodis is niet het eerste bedrijf dat overstapt op augmented reality in het magazijn. Recent implementeerde Koni de slimme bril in zijn operatie.  De bril is geïntegreerd in het interne logistieke proces. De efficiency is met 20 % verbeterd.

TNT Innight had de primeur in 2015. De nachtdistributeur (overgenomen door Nox) zet augmented realty in in zijn vestiging in Mechelen.

 

Reageer op dit artikel