nieuws

DHL begint test met robots in nieuw dc Nieuwegein

Warehousing 2713

DHL begint test met robots in nieuw dc Nieuwegein

Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain heeft vrijdag een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein in gebruik genomen. In het dc op logistiek bedrijvenparkt Het Klooster worden klanten gehuisvest actief in de automotive (Volvo, red.) en technologie sector. Daarnaast wil DHL in het nieuwe onderkomen testen uitvoeren met robots.

Het nieuwe distributiecentrum in Nieuwegein is 23.000 vierkante meter groot. In het pand zijn alle activiteiten gehuisvest voor automotive en technologie klanten. Deze activiteiten voerde DHL Supply Chain voorheen uit in Utrecht.

Verhuizing in mei en augustus

Afgelopen mei en augustus vond de verhuizing van de voorraad plaats. Alle DHL medewerkers zijn meeverhuisd naar het nieuwe distributiecentrum. Rond de 200 mensen voeren magazijnwerkzaamheden uit.

Opslag en logistiek van remschijven

Het magazijn dat volgens DHL groter en moderner is dan de oude locatie in Utrecht is gevestigd op Het Klooster in logistieke hotspot Nieuwegein niet ver van de snelwegen A2, A12 en A27. Vanuit het dc verzorgt de logistiek dienstverlener de opslag en logistiek van remschijven en andere toebehoren van ABS. Ook originele Volvo onderdelen en accessoires aan dealers van het Zweedse automerk worden geleverd vanuit dit dc. Die uitlevering is deels vooraf planbaar en dient voor een ander deel met spoed, Just in Time, op dezelfde dag te gebeuren.

 

 

 

DHL: pilot met magazijnrobots

Jan-Willem de Jong, Business Unit Director Technology & Automotive van DHL Supply Benelux, liet tijdens de feestelijk opening vrijdag weten dat in dit dc ook tests worden uitgevoerd met robots. “Dat gaan we de komende maanden doen. Inzet van robots moet ervoor zorgen dat we de werkzaamheden in dit dc verder kunnen professionaliseren.” Onlangs testte DHL ook succesvol magazijnrobots van Fetch Robotics in het onderdelen distributiecentrum van klant Wärtsilä in Kampen.

Prologis ontwikkelde het dc

Het distributiecentrum in Nieuwegein is ontwikkeld door Prologis in opdracht van DHL. Bij de feestelijke opening waren vertegenwoordigers aanwezig van DHL, Prologis en een aantal klanten. Vanuit de gemeente Nieuwegein was wethouder Johan Gadella van Economische Zaken aanwezig. Met deze uitbreiding komt het portfolio van logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis in Utrecht op ruim 100.000 vierkante meter.

Alles willen weten over robotisering? Bekijk het gratis online magazine

robotisering

Reageer op dit artikel