nieuws

HelloFresh start bouw nieuw distributiecentrum

Warehousing 5102

HelloFresh start bouw nieuw distributiecentrum
Van links naar rechts op de foto: Rutger-Jan Broekhoven (Borghese), Marc Rosier (Wethouder Zoetermeer), Maartje Frederiks (HelloFresh), Albert Abee (Wethouder Lansingerland), Leen Menken (Leen Menken), Thomas Griesel (HelloFresh) en Olaf Vreeburg (HelloFresh)

Samen met logistiek dienstverlener Leen Menken begint de maaltijdboxleverancier in oktober met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk.

Donderdag 19 oktober is voor de nieuwbouw een gezamenlijk startschot gegeven. De eerste paal van het nieuwe distributiecentrum is geslagen. Met een oppervlakte van meer dan 20.000m2 heeft HelloFresh de mogelijkheid meer huishoudens te bedienen. Het gebouw draagt straks het duurzaamheidskeurmerk BREEAM – Excellent certificaat.  Naar verwachting worden de eerste maaltijdboxen vanaf juli 2018 geleverd.

Flexibiliteit en gemak

Samen met Leen Menken heeft HelloFresh het gebouw ontworpen. Met een oppervlakte die meer dan twee keer zo groot is als het oude gebouw, kan de maaltijdboxleverancier naar eigen zeggen de huishoudens een groter en diverser assortiment aanbieden. Daarnaast zorgt het nieuwe gekoelde distributiecentrum met een groot aantal laaddocks ervoor dat de klanten sneller kunnen worden bediend. Volgens het bedrijf wordt de tijd tussen bestellen en leveren straks korter. “Wij willen bezorgen wanneer het onze klant het beste uitkomt. Gemak heeft hierbij de focus. Het team is continu bezig het productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Het nieuwe distributiecentrum is hierin een belangrijke stap”, aldus Olaf Vreeburg, Head of Operations van HelloFresh.

Lees ook: HelloFresh: ‘We zijn het gewoon gaan doen’

Leen Menken Foodservice Logistics is vaste logistiek partner van HelloFresh. “Als logistiek dienstverlener van HelloFresh hebben we de groei heel bewust en van dichtbij mee gemaakt. We hebben met slimme logistieke ideeën en flink wat creativiteit hun groei kunnen faciliteren”, aldus Leen Menken. Hij is blij met de bouw van het nieuwe dc. “Letterlijk is er voor ons nog meer ruimte om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten.”

Reageer op dit artikel