nieuws

Scala Logistica 2017: Concrete oplossingen voor vier warehouse deelgebieden

Warehousing 2782

Scala Logistica 2017: Concrete oplossingen voor vier warehouse deelgebieden

Vakbeurs Logistica komt er aan – drie dagen van 28 tot 30 november in de Jaarbeurs. Maar het evenement is anders dan het was. Eén ding is gebleven, presentaties in vier verschillende scala’s.

Al meer dan dertig jaar lang toont Logistica eens per drie jaar een compleet aanbod op het gebied van logistiek, intern transport en goederenstroombeheersing. De vakbeurs ondergaat dit jaar een complete verandering: van eens per drie naar eens per twee jaar, geen vier maar drie dagen beurs, geen ‘heftruckshow’ maar een ontmoetingsplaats waar concrete oplossingen te zien zijn. Niet alleen op de Logistica, maar ook op de aanpalende beurs ICT & Logistiek.
Trouwe bezoekers van de vakbeurs Logistica zullen dus veel veranderingen ervaren. Eén aspect is gebleven, Scala Logistica. Dit jaar zijn er vier opstellingen, waaraan diverse exposanten mee werken. Elk Scala toont op een intralogistiek deelgebied welke moderne oplossingen er zijn, verdeeld over de vier basisthema’s van de beurs: move, store, pick en deliver. De presentaties duren ongeveer twintig minuten. Wat is er te zien en waar?

Hal 1 Move

In het Scala Logistica Move (hal 1) laten de exposanten zien op welke manier bedrijven snel en effectief grotere volumes producten kunnen opslaan en picken. Dankzij innovatieve toepassingen wordt het proces gestroomlijnd.  Deelnemende leveranciers: Ravas, A-Safe, Mabo-Lifting, Still, Wewo en Fromm.

Hal 2 Store

Het Scala Logistica Store (hal 2) gaat over de inslag van goederen in een magazijn. Het proces is zo ingericht dat er in belangrijke mate gebruik wordt gemaakt van gemechaniseerde toepassingen. Daarnaast zal het scala ook inzichtelijk maken op welke wijze retouren verwerkt kunnen worden en weer een plek krijgen in het warehouse.
Deelnemende leveranciers: Ambaflex, A-Safe, Hovuma, Cartonmover, Euroroll, EVC, Haagh Protection, Stow, Halo-Intra en Datalogic.

Logistica

Geen heftruckshow maar een ontmoetingsplaats met concrete oplossingen

Hal 4 Pick

Itempicking staat centraal in het Scala Logistica Pick (hal 4). Snel en foutloos orders verzamelen is cruciaal in B2C en B2B ketens. Daartoe zijn er steeds meer toepassingen voorhanden, die zowel goods-to-man als man-to-goods of een mengvorm daarvan ondersteunen.
Deelnemende leveranciers: Human Workspace, TGW, PCData, Logitrade en Kardex.

Hal 4 Deliver

Bij het Scala Logistica Deliver (ook in hal 4) staat alles in het teken van de laatste fase in het logistieke proces. De order is verzameld en moet bij de klant geleverd worden. Afhankelijk van volume, gewicht en soort product, zijn er verschillende oplossingen voor het verpakken en verzendklaar maken. Het scala toont oplossingen voor een efficiënt traject van pick, pack en sort.
Deelnemende leveranciers: SSI Schäfer, Optimus Sorters, Cikam, Sick, Schwank, Fromm, Storax, Cyklop, Beagle Mobility en Multitube Engineering.

Logistica 2015: minder bezoekers wel hoger rapportcijfer

Logistica

Schrijf nu in voor de vakbeurs Logistica

Reageer op dit artikel