nieuws

Orderpicktrucks voor elk gewenst gebruik

Warehousing 1391

Nieuw van Still is de OPX serie orderverzameltrucks, die maximaal rekening houdt met individuele klantwensen. De heftruckfabrikant heeft in dit segment nu meer mogelijkheden dan ooit.

Orderpicktrucks voor elk gewenst gebruik

Voor toepassing in magazijnen met een intensieve goederenafhandeling brengt Still een nieuwe versie van de OPX orderverzameltruck op de markt. In totaal komen negen nieuwe orderverzameltrucks uit en een nieuwe trekker, die samen zorgen zowel voor vervanging als uitbreiding van de bestaande serie. Still noemt de grote verscheidenheid in modellen uniek en wil voor vrijwel elk denkbaar gebruik de juiste truck kunnen bieden.

Nieuw stuurwiel – alles in de hand

Als bijzondere highlight van de OPX-serie presenteert de fabrikant een ergonomisch en optioneel in de hoogte verstelbaar stuurwiel met geïntegreerde bediening en display; de zogenaamde Easy Drive. De bestuurder heeft altijd alle voertuiginformatie, zoals de accustatus en de bedrijfsuren, in één oogopslag. Het stuurwiel laat zich onder alle omstandigheden prima bedienen. Bij voertuigen met mast- en initiële- of platformheffing is werk gemaakt van extra gemak. Op het stuurwiel zit een kantelschakelaar, waarmee de bestuurder zowel de mastheffing kan bedienen als het platform verhogen zonder hiervoor de handen van het stuurwiel te nemen.

Met platform en al omhoog

Met tal van individuele gebruiksopties zijn de orderverzameltrucks aan te passen aan specifieke eisen. Voor klanten die bijvoorbeeld vaak op het eerste niveau orders verzamelen, is optioneel een hydraulisch te verhogen platform verkrijgbaar. Het stuurwiel gaat samen met het platform de hoogte in. De gebruiker kan zodoende zijn werkplek niet alleen naar het eerste niveau brengen, maar ook de truck verplaatsen. Het gelijktijdig heffen en rijden bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie.


Optioneel kan de truck worden uitgerust met de intelligente LED-dagrijverlichting Plus. Dit zorgt in de eerste plaats voor een betere zichtbaarheid van de truck. Daarnaast informeert het LED-licht de gebruiker of het voertuig zich in de gebruiksmodus bevindt, of er eventuele storingen zijn of dat de batterij leeg is.

Onderstel met vijf wielen

De nieuwe Highspeed orderverzamelaars OPX 20 Plus en OPX 25 Plus hebben een onderstel met vijf wielen zodat het aandrijfwiel altijd voldoende tractie heeft – vooral in bochten. Daarnaast zorgt Curve Speed Control voor automatische reductie van de snelheid in bochten voor extra veiligheid tijdens de rit. Alle andere modellen orderverzameltrucks zijn voorzien van een onderstel met vier wielen. Dat betreft modellen met de een dubbeldeks uitvoering voor kwetsbare producten (D20), met schaafheffing om bukken tegen te gaan (L20 S) en met lange vorken om twee pallets tegelijk mee te nemen (L20).

 

Reageer op dit artikel