nieuws

UniCarriers komt met nieuwe reachtruck

Warehousing 1451

UniCarriers komt met nieuwe reachtruck

UniCarriers breidt zijn TERGO reachtruck-serie uit. De nieuwste telg heet de TERGO UHD 160.

De TERGO UHD 160 heeft een draagvermogen van 1600 kilo en een maximale hefhoogte van 10,8 meter. Hiermee richt UniCarriers (ingelijfd door Mistsubishi) zich vooral op toepassingen in de logistiek en industrie, waar een hoge omslagsnelheid en hoge stapelhoogtes moeten worden gehaald.

 

Lees ook
UniCarriers lanceert 10 nieuwe modellen heftrucks

 

Snelheid

In de standaarduitvoering haalt de reachtruck een maximumsnelheid van 12,5 km/u, optioneel kan hij versnellen tot 14,5 km/u. Op deze manier profiteert de gebruiker van een hoge pallet omslagsnelheid. Verder roemt de producent de hef- en daalsnelheid en het vermogen. Het jongste  lid van de TERGO familie kan pallets met een gewicht tot 1000 kg op meer dan 10 m hoogte  stapelen.

 

Lees ook
Mitsubishi verandert UniCarriers in ‘Logisnext’

Veiligheid

De UHD 160 is uitgerust met  het S3 Soft Motion System. Dit systeem houdt rekening met de  actuele hefhoogte, controleert het reachen en neigen van de hefmast en de sideshift. Hierdoor wordt stabiliteit gewaarborgd. S3 wordt aangevuld met het Mast Tilt Control System (MTC). Dit systeem stabiliseert de mast en reduceert trillingen met maar liefst 80 procent. Het verbeterde Level Assistance System (LAS) zorgen er voor dat de vorken automatisch en exact op het juiste niveau stoppen. Deze nieuwe features zijn op alle TERGO modellen beschikbaar.

Ergonomie

Unicarriers heeft ook aan de ergonomie gedacht. De belangrijkste kenmerken zijn de lage opstap, de elektrisch verstelbare vloerplaat en de meervoudig verstelbare stoel met kantelende rugleuning. Het ministuur is geïntegreerd is in de linker armleuning. De ErgoLogic joystick stuurt alle hydraulische functies aan.

Reageer op dit artikel