nieuws

Robots in dc’s: Limburg en Noord-Brabant koplopers

Warehousing 1676

Robots in dc’s: Limburg en Noord-Brabant koplopers

Nederland telt ongeveer 1,7 miljoen vierkante meter aan gemechaniseerd/gerobotiseerd dc oppervlakte. Met name de regio’s Noord-Brabant en Limburg lopen voorop in vierkante meters.

De afgelopen jaren hebben we in Nederland 63 nieuwe, grotendeels gemechaniseerde en gerobotiseerde dc’s zien verschijnen. Daar blijft het niet bij.

Robotisering rukt hard op

60 tot 70 procent van de warehouses met meer dan 10.000 vierkante meter vloeroppervlak krijgt de komende jaren te maken met robotisering. Moderne dc’s kunnen straks niet meer zonder. Dat blijkt uit de Nationale Studie Robots in Warehouses door Buck Consultants dat eerder dit jaar verscheen. 1 van de conclusies: In Nederland loopt het banenverlies op tot 35.000 de komende vijftien jaar als gevolg van de invoering van robots in dc’s.

 

 

 

 

Robots in warehouses Nederland: feiten op een rij (video)

Binnen 2 minuten alles weten over de oprukkende robots in magazijnen in Nederland? René Geujen van Buck Consultants geeft in deze video een heldere blik op de stand van zaken in ons land.robots

 

 

René Geujen, onderzoeksleider: “De vraag is niet of, maar hoe u aan de slag gaat met robots. En op welk moment? En voor welke werkzaamheden? “Uit onze analyse blijkt dat diverse activiteiten zeer geschikt blijken te zijn om te automatiseren. Dat betreft palletpicking, casepicking, itempicking en packing, maar de impact van robotisering verschilt enorm per type dc.”

Reageer op dit artikel