nieuws

Retourenafhandelaar BuyBay opent nieuw warehouse in Wijchen

Warehousing 6772

Retourenafhandelaar BuyBay opent nieuw warehouse in Wijchen

Afhandelaar van retourzendingen BuyBay heeft een nieuw warehouse geopend in Wijchen bij Nijmegen. Het warehouse beslaat ruim 10.000 vierkante meter is zo meldt de IT-startup volledig ingericht voor het ontvangen, upgraden en herverkoop van retourproducten van grote webshops, merken en distributeurs.

Volgens BuyBay, dat in 2014 werd opgericht door de broers Thijs en Erik Bosgoed, is het nieuwe warehouse nodig om de steeds grotere stroom aan retourproducten te kunnen verwerken. Ook moet het pand de groei van het bedrijf beter faciliteren.

Voldoen aan toenemende vraag

Volgens Bosgoed wordt met de verhuizing naar dit warehouse een volgende stap gezet in de ontwikkeling van zijn bedrijf, dat zich bezig houdt met de afhandeling van retourzendingen van webwinkels en andere detaillisten die online producten leveren. “Dit geeft ons de mogelijkheid om aan een toenemende vraag te kunnen voldoen van partners die een oplossing zoeken voor hun retourproblemen.”

BuyBay: ‘geen ontslagen’

BuyBay heeft volgen Bosgoed bewust voor Wijchen gekozen. De locatie ligt niet ver van het huidige warehouse zodat de werkgelegenheid behouden kan worden. Daarnaast ligt Wijchen vlakbij de Duitse grens waardoor niet alleen de Nederlandse maar ook de Duitse markt snel bediend kan worden.

Duitsland belangrijke afzetmarkt

Begin dit jaar ontving de startup een miljoeneninvestering van Fortino Capital, een investeringsvehikel van gefortuneerde Belgische zakenfamilies, die zijn kapitaal vooral investeert in techbedrijven. Deze investering biedt de retourenafhandelaar volgens eigen zeggen onder andere de mogelijkheid om uit te breiden naar Duitsland mogelijk te maken. De Duitse markt is ondertussen één van de belangrijkste afzetmarkten voor het bedrijf van Bosgoed.

Lees ook
Retourplaza maakt van retouren winstmakers

Warehouse is slimmer ingericht

Volgens Erik Bosgoed, operationeel directeur, is het nieuwe warehouse niet alleen groter, maar ook slimmer ingericht. “Er worden dagelijks duizenden producten verwerkt van Airfryers tot iPhones. Door onze snelle groei was die slimmere inrichting noodzakelijk. Daarnaast hebben we een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS) geïmplementeerd waardoor we onze producten sneller en efficiënter kunnen verwerken. Voordeel is ook dat we producten nog eerder bij een nieuwe koper kunnen krijgen. Vanuit Wijchen worden de producten binnen heel Europa verscheept.”

Nieuwe tool afhandelen retouren

Om partners daarnaast nog beter inzicht te geven in hun retourstromen lanceert het bedrijf binnenkort ook een vernieuwde tool waarin partners hun retouren zelf kunnen managen. Het nieuwe warehouse is al in gebruik genomen maar zal deze maand nog officieel worden geopend.

Nieuw leven voor retourproducten

BuyBay helpt volgens eigen zeggen etailers, fabrikanten en distributeurs om retourproducten een nieuw leven te geven en een nieuwe eigenaar. Het bedrijf checkt elke retourzending zorgvuldig. Vervolgens zorgt slimme software voor een match met kopers en vervolgens voor een herdistributie.

3,5 miljard producten retour

In Europa worden volgens de tech startup jaarlijks naar schatting zo’n 3,5 miljard producten retour gestuurd. In heel Europa is met het innemen en doorverkopen van retourzendingen zo’n 200 miljard euro gemoeid, schatte Bosgoed eerder dit jaar in het Financieele Dagblad (FD). Vanwege dit enorme potentieel wil BuyBay met zijn dienstverlening snel de grens over.

Reageer op dit artikel