nieuws

Europees distributiecentrum Opel telt 19 kilometer stellingen

Warehousing 1864

Europees distributiecentrum Opel telt 19 kilometer stellingen

Autofabrikant Opel heeft zijn Europese distributiecentrum voor logistieke onderdelen in Bochum geopend. Vanuit het EDC worden zo’n 11 miljoen Opel-chauffeurs in heel Europa bediend.

Het Europees distributiecentrum met vervangende onderdelen is ongeveer 200.000 vierkante meter groot. Het middelpunt van de dc-operatie is een stellingensysteem met een totale lengte van 19,1 kilometer van Jungheinrich. Multi-slot racks en multi-level stellingen voor het opslaan van gepalletiseerde goederen en kleine onderdelen zijn geïnstalleerd.

Reachtrucks en trekkers

Het 200.000 vierkante meter magazijn in Bochum is ontworpen voor de inzet van reachtrucks. Dit garandeert een hoge mate van flexibiliteit bij het gebruik en tegelijkertijd hoge beschikbaarheid. Ook deze trucks ( type ETM 216) zijn door de Duitse material handling speler geleverd. De rechtruck, die in 2013 de IFOY award won. kan heffen tot bijna 9 meter. Dankzij de verbinding met het WMS van Opel kunnen de trucks hun vorken automatisch op de juiste hoogte plaatsen om alle pallets te benaderen. Ook maakt Opel gebruik van Jungheinrich trekkers (type EZS 350). Opel gebruikt in totaal 60 industriële trucks voor zijn operatie.

Het EDC is in de plaats gekomen van het oude distributiecentrum voor onderdelen. Dit dc, dat voorheen een productielocatie was,  werd in 2013 omgebouwd en in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel