nieuws

SSI Schäfer lijft ABM in

Warehousing 1930

SSI Schäfer lijft ABM in

ABM, specialist in orderverzalingstechniek, is onderdeel van SSI Schäfer geworden. De koop moet het Duitse wereldconcern nog meer slagkracht geven.

Om zijn deskundigheid op het gebied van logistieke engineering en software in België, Nederland en Luxemburg verder uit te bouwen, heeft SSI Schäfer ABM  overgenomen.

Met de overname van ABM onderstreept SSI Schäfer zijn ambities om op internationaal niveau het breedste productportfolio voor intralogistieke oplossingen aan te bieden.

Maatwerk op lokaal niveau

“Met de ontstane synergiën kunnen we in overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie totaalconcepten lokaal realiseren”, motiveert Harrie Swinkels, ceo van SSI Schäfer Automation de koop. “Lokalisatie en maatwerk zijn de sleutels tot succes. Samen met ABM staan we nog dichter bij de klant en profiteren we bovendien van de uitgebreide deskundigheid op het gebied van klantspecifieke oplossingen voor orderverzameling.”

Specialisme ABM

ABM werd in 1994 opgericht als onderdeel van de Alltech Group met een strategische focus op Pick-To-Light systemen. Het bedrijf heeft sindsdien zijn orderverzamelingstechnieken uitgebreid. In 2009 introduceerde ABM Pick-To-Graphics.

In 2012 lanceerde het bedrijf pick carts onder het PickArt-concept. Sinds 2014 ontwikkelt en implementeert ABM totaaloplossingen: een mix van opslagsystemen, transportconcepten en software modules.

 

SSI Schäfer introduceert Pick by Watch

 

ABM heeft behalve in de Benelux klanten in Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Tsjechië en bestrijkt vooral de branches Food Retail, Food & Beverage en Fashion en is, volgens eigen zeggen, ook deskundig op het gebied van E-Commerce.

De overname van ABM komt ruim een jaar nadat SSI Schäfer een robotspecialist overnam. 

 

Reageer op dit artikel