nieuws

Snel vergroot en vernieuwt zijn cross dock

Warehousing 1934

Snel vergroot en vernieuwt zijn cross dock

Logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics (voorheen G.SNEL) heeft op haar locatie in Woerden 12.000 m2 aan cross dock ruimte in gebruik genomen. Explosieve groei van het bedrijf is de reden voor de uitbreiding.

De nieuwe ruimte geeft Snel de mogelijkheden om verder door te groeien in haar segment fijndistributie Benelux. In het cross dock proces in Woerden worden elke nacht tussen de vijf en zesduizend pallets ontvangen en weer geladen. Daarnaast vindt er een groot verdeelproces plaats van duizenden colli die in bulk ontvangen worden om vervolgens te verdelen over de vestigingen van retailers.

Warehouse capaciteit en cross dock

In het nachtelijke verdeelproces worden ook XXL–buitenmaats pallets en colli verdeeld. De nieuwe cross dock ruimte in Woerden is volledig verlicht met LED-verlichting met bewegingssensor. De logistiek dienstverlener beschikt in Woerden over een warehouse-capaciteit van zo’n 50.000 pallets en een vloot van circa. 250 vrachtwagens. Elke nacht vindt er volgens Snel een van de grootste crossdock operaties in Nederland plaats waar pallets en colli gegroepeerd worden naar geconsolideerde zendingen naar afleveringsadressen.

Grote opdracht

Vorige maand werd bekend dat Snel de distributie voor warenhuisketen Hudson’s Bay gaat doen de komende vijf jaar. De distributie van de filialen vindt plaats vanuit het nieuwe distributiecentrum van Hudson’s Bay in Mijdrecht, waar een andere logistiek dienstverlener XPO Logistics de scepter zwaait.

 

Reageer op dit artikel