nieuws

Linde breidt lithium-ion gamma uit

Warehousing 1600

Linde breidt lithium-ion gamma uit

Lithium-ion wordt meer een meer de standaard in heftrucks. Linde breidt daarom zijn vloot heftrucks uit met de duurzamere variant van de loodzuur batterij.

In vervolg op de lancering van de kleinere ‘broertjes’ (1.4 en 1.8 ton) eind 2016, heeft Linde haar E20 tot E30 elektrische heftrucks nu ook beschikbaar met lithium-ion technologie.

Batterijen

Er zijn twee batterijen beschikbaar. De kleinere batterij heeft een capaciteit van 24.1 kWh, de grotere batterij 60.3 kWh. De drie laders (9 kW, 17 kW en 30 kW) kunnen op beide batterijen aangesloten worden.

Voordelen lithium-ion

Stefan Prokosch, hoofd product management counterbalance trucks bij Linde: “De technologie is betrouwbaar, energie-efficiënt en makkelijk in gebruik.”

 

Lees ook
Lithium Ion in material handling:
voor- en nadelen

 

Linde claimt een constante spanning, 30 procent hogere energieopbrengst en een grotere beschikbaarheid van de vloot doordat het tussentijds laden op ieder gewenst moment mogelijk is én lange levensduur. Bovendien is het met lithium-ion niet meer nodig de batterij te wisselen of onderhoudsmaatregelen te nemen.

8 jaar garantie

Linde biedt een garantietermijn van 8 jaar op de lithium-ion batterijen. Wordt in de eerste 3 jaar aanspraak gemaakt op de garantie, dan wordt de batterij gratis gerepareerd of vervangen. De oplader wordt geleverd met een garantie van 12 maanden of 6.000 oplaaduren.

 

Mia/Vamil: extraatje bij aanschaf
‘groene’ heftruck

 

Opmars van lithium-ion

Linde is niet de enige partij die vol inzet op lithium-ion. Alle grote merken hebben hun assortiment voor het overgrote deel geschikt gemaakt voor deze technologie. Zo stelt Jungheinrich dat 80% van de heftrucks en magazijntrucks van het bedrijf  aan het eind van dit jaar is uitgerust met lithium-ion accu’s.

Still wil ei  nd 2017 90% van zijn gamma heftrucks uitrusten met lithium-ion. Hyster presenteerde vorig jaar de eerste elektrische 8-tons heftruck voorzien van lithium-ion batterijen. Toyota zet flink in op waterstof.

Reageer op dit artikel