nieuws

Broekman bouwt distributiecentrum in Venlo

Warehousing 4760

Broekman bouwt distributiecentrum in Venlo
Broekman distributiecentrum

Logistiek dienstverlener Broekman Logistics bouwt in Venlo een nieuw distributiecentrum. Het nieuwe dc wordt 10 voetbalvelden groot.

Dat bevestigt Broekman Logistics (nummer 40 in de Top 100 Logistieke Dienstverleners 2017) tegenover Logistiek.nl. Broekman huurt het nieuw te bouwen pand van Heylen Groep. De totale grondoppervlakte wordt 20 voetbalvelden. Het nieuwe dc bestaat uit 4 compartimenten met een totale oppervlakte van 53.000m2.

Distributiecentrum

Broekman gaat het distributiecentrum gebruiken voor de logistiek en opslag van ongevaarlijke als gevaarlijke stoffen, dit beslaat de helft van het pand. Ook zal er assemblage plaatsvinden. Het dc levert in eerste instantie 150 en uiteindelijk 300 volledige banen op.

Multimodale aanpak

De nieuwe vestiging van Broekman komt in de buurt van de haven. Gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken, VVD) zegt tegenover Dagblad De Limburger dat de betrokken partijen onderzoeken of er een natte verbinding van Broekman naar de containerhaven van ECT kan komen.

 

Goederenvervoer Noord Limburg stijgt 22 procent

 

Voor deze haven zijn er uitbreidingsplannen die in een vergevorderd stadium verkeren. Willem Jan van Amersfoort, directeur Broekman Logistics verwacht dat het merendeel van de binnenkomende vracht over water wordt vervoerd. Het nieuwe dc moet in het najaar van 2018 operationeel zijn.

Andere grote nieuwbouwprojecten Venlo

Het distributiecentrum is de zoveelste investering afgelopen tijd in Venlo. VidaXL bouwt in de Limburgse stad het grootste e-commerce dc van Nederland.

Lidl heeft eveneens bouwplannen voor een nieuw e-commerce distributiecentrum in Venlo. Logistieke dienstverlener DSV breidt zijn imperium uit in Venlo met 83.000 vierkante meter. DB Schenker bouwt op Trade Park Noord in Venlo een state-of-the-art multi-user warehouse.

Reageer op dit artikel