nieuws

Yale importeurschap in Nederland over naar Hint

Warehousing 2305

Yale importeurschap in Nederland over naar Hint

Heftruckmerk Yale gaat in Nederland een nieuw begin maken. Directe distributie maakt plaats voor verkoop via dealers. De aandelen van importeur Yale Nederland zijn verkocht.

Directeur/eigenaar van Van Hooff Intern Transport is Jan Jaap Wiersma. Hij is nu tevens directeur van importeur Yale Nederland. De zelfstandige BV, onder dezelfde holding (Hint BV) als Van Hooff maakt gebruik van de faciliteiten en mensen van Van Hooff in Tiel. Tien voormalig medewerkers van Yale Nederland zijn inmiddels in dienst bij Van Hooff. Daarmee is het heftruckbedrijf 65 medewerkers groot. Naast Yale heeft Van Hooff ook het importeurschap van Hubtex, Genkinger en Eureka (veegmachines).

Langjarige relatie opgebouwd

Wiersma heeft een lange relatie met Yale. Hij begon in 1996 in Vlaardingen als junior verkoper bij Yale, werd binnen een paar jaar sales manager, maar kocht vervolgens in 2002 het dealerbedrijf Van Hooff, dat zich door de jaren heen profileerde als een multibrand aanbieder. De huurvloot kreeg onder zijn leiding veel Yale machines in het aanbod.
In 2015 kwam er officieel een verbintenis tussen beide bedrijven, toen Van Hooff samen met twee andere heftruckbedrijven aanschoof als dealer voor Yale. Yale had een combinatie van directe en indirecte sales voor ogen. Daar kwam weinig van terecht. Met het in huis halen van het importeurschap is nu definitief gekozen voor een indirecte distributiestructuur.

Verkoopaantallen verdrievoudigen

Volgens Wiersma komt er met de nieuwe structuur meer duidelijkheid voor de Yale klanten. Zo zal er via de dealers meer ondersteuning beschikbaar zijn ten aanzien van truckinformatie, trainingen en marketing. “De lijnen met de fabriek zijn korter en de dealercapaciteit wordt optimaal benut. Ik zie absoluut meer potentie voor het merk Yale in Nederland en ik heb vooral veel geloof in de kracht van dealerbedrijven. Met elkaar kunnen we de verkoopaantallen binnen enkele jaren verdrievoudigen.”
Wiersma beschouwt Yale als een wereldspeler in de heftruckmarkt met een uitgebreid assortiment van elektropallettrucks tot 16 tons machines. Het onderdelenmagazijn is dichtbij, in Nijmegen.

Meer dealers toegevoegd

Naast Van Hooff zijn nog vier dealers actief voor Yale, die werken onder dezelfde afspraken met Yale Nederland als Van Hooff. Dat zijn Aarts Heftruck Services in Velddriel, Ages Heftruck Services in Venlo, Heftruck Service Limburg in Neerpelt (België) en Heftruckcentrum Post in Kampen.
Van Hooff blijft voor het tweedehands segment, onderhoud en verhuur met meerdere merken de markt benaderen. Verkoop van nieuw zal zich vooral richten op Yale heftrucks.

Reageer op dit artikel