nieuws

Mitsubishi verandert UniCarriers in ‘Logisnext’

Warehousing 1585

Mitsubishi verandert UniCarriers in ‘Logisnext’

De naam UniCarriers verandert per 1 oktober aanstaande in ‘Mitsubishi Logisnext’. De aangekondigde naamswijziging maakt deel uit van de integratie van UniCarriers in het Japanse moederconcern Mitsubishi. De nieuwe firma dient als kapstok voor de heftruckmerken Mitsubishi Nichiyu, CAT Lift Trucks, Rocla, UniCarriers, TCM en Atlet.

De nieuwe naam ‘Logisnext Co., Ltd’ werd eind vorige week bekendgemaakt door UniCarriers CEO Hideaki Ninomiya. De naamswijziging vloeit voort uit de overname van UniCarriers in 2015 door concurrent Mitsubishi. Overigens betreft de naamswijziging vooralsnog alleen de Japanse markt. In een later stadium zal de naam UniCarriers ook in Europa van de markt verdwijnen, zo is de verwachting.

Samenvoeging diverse merken

Afgelopen mei kondigde Mitsubishi al het voornemen aan om vanaf 1 oktober aanstaande onder ander het eigen heftruckmerk Nichiyu te integreren met UniCarriers, dat in 2013 ontstond uit de merknamen Atlet, TCM en Nissan, in een nieuw bedrijfsonderdeel. Afgelopen week is dit onderdeel tot Logisnext gedoopt, wat een samenvoeging is van ‘Logistical Equipment & System Solutions Next’.

Afzonderlijke merknamen blijven bestaan

Binnen Logisnext blijven de internationale belangrijkste merknamen van Mitsubishi: Nichiyu Forklift, CAT Lift Trucks, Rocla en die van UniCarriers: TCM en Atlet bestaan. Volgens Mitsubishi, dat in 2015 UniCarriers overnam, moet de waarde van deze merken afzonderlijk binnen de nieuwe samenstelling worden versterkt. Ook is het streven dat er binnen Logisnext meer synergie ontstaat tussen deze merken onderling alsmede een versnelling van de integratie van de UniCarriers- en de Mitsubishi-merken.

Groep wil marktleiderspositie nastreven

Het nieuwe bedrijf wil volgens eigen zeggen een framewerk realiseren van hoogwaardige logistieke oplossingen die tegemoet komen aan de wensen van klanten wereldwijd. Binnen dit framewerk gaan Mitsubishi Nichiyu en UniCarriers werken aan een geïntegreerd business model. Ook wordt er een nieuw middellang termijnplan geschreven getiteld: ‘Perfect Integration 2020’, waarin de nieuwe groep de ambitie heeft om een van grootste internationale spelers te worden op het gebied van logistiek materieel.

‘Business as usual voor Nederland’

Het is overigens onduidelijk wat de naamswijziging concreet voor gevolgen heeft voor de Nederlandse (en Europese) UniCarriers-organisatie(s). Desgevraagd laat Erik Koudijs, managing director van UniCarriers Nederland, weten dat vanuit de Nederlandse situatie het simpelweg ‘business as usual’ blijft en dat er voor klanten in zowel ons land als in Europa niets verandert op korte termijn.

UniCarriers distributeur CAT Forklift in NL

Koudijs stelt verder dat na de zomervakantie UniCarriers officieel het distributeurschap van CAT Forklift in Nederland gaat voeren. Voor het merk Mitsubishi blijft Offringa de distributeur voor Nederland. Afgelopen week opende MCFE (Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe) in Almere een centrum waar vanuit voor dealers de Europese coördinatie plaatsvindt van de vloot van huurtrucks en jong gebruikte trucks.

Reageer op dit artikel