nieuws

DHL breidt imperium in Nederland verder uit

Warehousing 3510

DHL breidt imperium in Nederland verder uit

DHL Express heeft een nieuwe vestiging op bedrijventerrein Harnaschpolder aan de A4 in Den Hoorn, nabij Rotterdam geopend. De nieuwbouw maakt deel uit van een grootschalig investeringsprogramma.

Het nieuwe Service Center beslaat ruim 2.250 m2 loods en ongeveer 600 m2 kantoor en 60 docks voor het laden en lossen van bestelwagens. Het dc heeeft een automatische sorteerinstallatie en is voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties. Het nieuwe gebouw heeft een BREEAM-Excellent certificering. Het pand staat open kavel van ruim 16.000 m2.

Samenvoeging distributiecentra

In de nieuwe vestiging van DHL zijn twee bestaande Service Centers van de expresdivisie gehuisvest die voorheen aan de Kiotoweg in Rotterdam en op de Laan van Waalhaven in Den Haag panden delen met DHL Parcel. Vanuit Rotterdam zijn 100 medewerkers en vanuit Den Haag 90 medewerkers mee overgegaan naar de nieuwe vestiging.

 

Lees ook
DHL wordt autoproducent

 

Ligging

Het Service Center vormt de uitvalsbasis  voor zo’n 60 bestelwagens, bakwagens en parcycles die het gebied bedienen tussen Den Haag en Reeuwijk en verder naar het zuiden Rotterdam en omliggende gemeenten. DHL Express koos voor de Harnaschpolder vanwege de ontsluiting en er is een directe wegverbinding met Schiphol en een goede doorstroom naar Rotterdam.

Investeringsprogramma DHL Express

De nieuwe vestiging van DHL Express maakt onderdeel uit van een groot investeringsprogramma. DHL Express investeert de komende tijd 45 miljoen euro in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk.

Reageer op dit artikel