nieuws

Amazon wil onderwater warehouses bouwen

Warehousing 4814

Amazon wil onderwater warehouses bouwen

Amazon heeft een nieuw uiterst spectaculair idee gelanceerd. De e-commerce reus overweegt om goederen onderwater op te slaan. Het patent is toegekend.

Ter land ter zee en in de lucht. Dit populaire tv-programma uit de vorige eeuw krijgt door Amazon een nieuwe dimensie. De e-commerce gigant heeft patent aangevraagd en gekregen voor het opslaan van goederen onderwater.

 

amazon

Opslag in meren en vijvers

De goederen, volgens het patent, worden opgeslagen in ‘water proof’ containers. Het nieuwe idee is volgens Amazon efficiënt en werkt kostenverlagend aangezien grond duur is. Amazon denkt niet aan enkel een zwembad, maar aan grote wateroppervlakken als: vijvers, beken of meren.

Onderwater magazijn in notendop

Het octrooi is vrij verreikend en beschrijft hoe elke container een opblaasbare blaas zou hebben die door sonar geactiveerd kan worden. Niet alleen kan een container worden opgevuld, maar Amazon stelt een gedeeltelijke drijfvermogen voor om de voorraad op verschillende dieptes te kunnen opslaan;  ongeveer gelijk aan het hebben van verschillende vloeren in een conventioneel magazijn.

Vliegend fulfilment center

Amazon verbaast vriend en vijand al langer met revolutionaire ideeën. Zo lanceerde het bedrijf vorig jaar het idee van een vliegend fulfilment center. Eind juni werd al duidelijk dat Amazon werkt aan en dronetoren in steden. 

Reageer op dit artikel