nieuws

Jungheinrich sluit grootste lithium-ion order ooit

Warehousing 2288

Jungheinrich sluit grootste lithium-ion order ooit

Heftruckproducent Jungheinrich heeft een recordbestelling ontvangen voor meer dan 1.000 magazijntrucks voorzien van lithium-ion techniek. De order is volgens de Duitse heftruckproducent wereldwijd de grootste order ooit voor lithium-ion trucks.

Ook stelt Jungheinrich in een persbericht trots dat deze opdracht de grootste is in het 65-jarige historie van het concern. De niet bij naam genoemde internationale klant wil de magazijntruck inzetten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland. Meer dan 700 van de ruim 1.000 machines zijn verticale lithium-ion accu orderpickers die in smalle gangen worden ingezet.

Jungheinrich: ‘order is een mijlpaal’

In een persbericht verklaart Jungheinrich dat het volgens eigen zeggen op dit moment de onbetwiste nummer één is op het gebied van hef- en magazijntrucks met lithium-ion accu. De mega-order is dan ook een mijlpaal voor de elektrotractie en onderstreept tegelijk, zo meldt Jungheinrich, ‘onze voorsprong op het gebied van lithium-ion techniek’.

Lithium-ion batterijen presteren beter

De heftruckproducent is met zijn fabriek in Norderstedt, nabij Hamburg, tot op heden de enige heftruckfabrikant die zelf zijn lithium-ion accu’s produceert. Het is bekend inmiddels dat batterijen met deze techniek de prestaties van intern transportmiddelen substantieel verhogen ten opzichte van conventionele loodzuur accu’s. De lithium-ion accu’s van Jungheinrich zijn uitgerust met een controller en kunnen zodoende communiceren met zowel de hef- of magazijntruck, als met de acculader.

Uitbreiding productiecapaciteit

De fabrikant laat vandaag ook weten dat de verkopen van lithium-ion materieel sinds 2014 elk jaar met 300% is toegenomen. Vanwege de grote internationale vraag, wil Jungheinrich haar productiecapaciteit verder uitbreiden.

Omzet in 2016: 3,1 miljard euro

Het concern biedt op dit moment wereldwijd werkgelegenheid aan meer dan als 15.000 mensen. In 2016 realiseerde Jungheinrich een omzet van 3,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel