nieuws

Westfields in Oirschot krijgt mega-distributiecentrum

Warehousing 6118

DPD begint na de bouwvakkantie met de bouw van een groot sorteercentrum op bedrijventerrein Westfield is Oirschot bij Eindhoven. Daar blijft het niet bij want de pakketvervoerder krijgt een ‘buurman’ want naast de geplande nieuwbouw komt een XXL-distributiecentrum met een omvang van 88.000 vierkante meter.

Westfields in Oirschot krijgt mega-distributiecentrum

Het mega-distributiecentrum wordt op risico gerealiseerd door ontwikkelaars en investeerders SDK Vastgoed uit Eindhoven, het Vlaamse MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development. Dit pand, Westfields Logistics, wordt 88.000 vierkante meter groot en bestaat uit 3 te verhuren units.

E-fulfilment voor logistiek dienstverleners

Het XXL-dc – in wat wordt genoemd the sweet logistics e-hotspot of Eindhoven – is met name geschikt voor internationale logistiek dienstverleners en verladers die zich onder andere bezighouden met e-fulfilment activiteiten. De komst van pakketvervoerder DPD op Westfields en de realisatie van de Brainport Industries moet een aanzuigende werking krijgen op geïnteresseerde huurders voor het pand.

DPD bouwt groot sorteerhub

DPD, dat op Westfields de beschikking heeft over een kavel van in totaal 126.000 vierkante meter, wordt de eerste bewoner van bedrijventerrein Westfields in Oirschot. Het bedrijf begint na de bouwvakvakantie met de gefaseerde bouw van een nieuw sorteercentrum van 17.000 vierkante meter dat een uiteindelijke omvang krijgt van 23.000 vierkante meter.

Interview Eric Dietz CEO DPD Nederland

In een interview in het juninummer van Logistiek dat deze week verschijnt zegt Eric Dietz, CEO van DPD Nederland, dat hij mogelijkheden voor het Westfields Logistics dc: “Ik zou bijna zeggen als je als verlader of logistiek dienstverlener een e-commerce warehouse operatie hier start dan kunnen we bij wijze van spreken gewoon vanuit onze hub een bandje doortrekken zodat pakketten rechtstreeks op onze sorter terecht komen.”

Mega-dc wordt in fases gerealiseerd

Het bewuste distributiecentrum op het bedrijventerrein in Oirschot wordt, zo meldt Brabants Dagblad vrijdag, in drie fases gebouwd door SDK Vastgoed, MG Real Estate en VolkerWessels Logistics Development. Het eerste deel zou binnen acht tot tien maanden operationeel kunnen zijn. Voor de laatste fase moet worden gewacht op de levering van het gedeelte dat tot 1 januari 2019 bij Eindhoven Airport in gebruik is als terrein voor lang parkeren.

Reageer op dit artikel