nieuws

Vercammen gaat leiding geven aan Dematic

Warehousing 1231

Vercammen gaat leiding geven aan Dematic

Na de overname vorig jaar van Dematic door Kion is het niet onverwacht, dat Jan Vercammen – voorheen Egemin – een niveau door schuift binnen het concern.

Vanaf nu is Jan Vercammen managing director van Dematic Central Europe en opvolger van Barbara Wladarz, die drie jaar geleden naar hoofdkantoor in Offenbach verhuisde. Dit voorjaar bracht Kion de activiteiten van Egemin onder bij Dematic. In 2015 kocht Kion – waartoe ook de heftruckmerken Linde en Still behoren – de Belgische automatiseringsspecialist Egemin. Een jaar later was het Amerikaanse Dematic aan de beurt. Inmiddels is het bedrijf één van de grootste material handling leveranciers wereldwijd.

Integratie binnen Kion concern

Na de overname van Egemin en Dematic werd Vercammen verantwoordelijk voor internationale business development. In deze positie gaf hij leiding aan marktgerichte programma’s, zoals de ontwikkeling van gezamenlijke salesprogramma’s van Dematic gericht op Europa, China, Australië en Azië-Pacific. Vooralsnog blijft Vercammen ook actief als gedelegeerd bestuurder van de Egemin Group, waar hij jarenlang CEO van was.
Dematic telt meer dan 6.000 medewerkers, die klanten wereldwijd bedienen en heeft engineeringcentra en productievestigingen over de hele wereld. Dematic, Egemin en Retrotech trekken nu samen op binnen het Kion concern. Gezamenlijk hebben de bedrijven meer dan 6.000 geïntegreerde systemen geïmplementeerd in een groot aantal marktsectoren.

Dematic opent Imagination Center

Reageer op dit artikel