nieuws

Hema-medewerker overlijdt in distributiecentrum

Warehousing 4215

Hema-medewerker overlijdt in distributiecentrum

Een 52-jarige HEMA-werknemer uit IJsselstein is zaterdagmorgen overleden bij een ongeval in het online distributiecentrum in Utrecht. De man viel om met een hoogwerker, die aangereden werd door een heftruck.

De man stond op een hoogwerker op zo’n vijf meter hoogte toen hij werd aangereden door een heftruck De hoogwerker viel om. De man overleed ter plekke. Dat meldt het AD.

Grote verslagenheid bij Hema

De man was al lang in dienst bij het warenhuis en maakte hij deel uit van de hechte Hema-familie, aldus woordvoerder Nathalie Krüger van de Hema in het dagblad. “Hij was een bekende voor bijna iedereen, de verslagenheid is dus groot’’, aldus Krüger, die zegt dat de Hema in nauw contact staat met de nabestaanden van het slachtoffer.

De arbeidsinspectie (Inspectie SZW) doet samen met het bedrijf onderzoek naar het ongeval.

Ander heftruckongeval

Het is niet de eerste keer dat Hema wordt getroffen door een ongeval met een heftruck. In 2015  raakte een medewerker gewond nadat hij in het distributiecentrum in Utrecht met zijn heftruck van een laadklep afreed.

 

Tien tips voor veilig werken met heftrucks

 

Exacte aantal heftruckongevallen mysterie

Jaarlijks gebeuren er 1700 incidenten met heftrucks. Het aantal zware ongevallen is gemiddeld 120 per jaar en  7 doden. Exacte cijfers over 2014 en 2015 en 2016 ontbreken. Het kost het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ‘teveel tijd’ om dat uit te zoeken, laat een woordvoerder desgevraagd weten. Daarnaast worden heftrucks niet geregistreerd waardoor het aantal dat actief is, niet bekend is.

 

Reageer op dit artikel