nieuws

Europees dc NSK maand eerder opgeleverd dan gepland

Warehousing 1293

Europees dc NSK maand eerder opgeleverd dan gepland

Het nieuwe Europese distributiecentrum van rollagerproducent NSK Europe in Tilburg is begin juni opgeleverd. Een maand eerder dan gepland meldt Montea, de ontwikkelaar van het dc, waarin een bedrag is geïnvesteerd van 15,4 miljoen euro.

Vorig jaar juni startte het Belgische Montea, in samenwerking met Built to Build, met de ontwikkeling van het Europese distributiecentrum voor NSK op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II in Tilburg. Een jaar later is het state-of-the-art distributiecentrum opgeleverd, een maand eerder dan gepland.

NSK huurt dc voor 10 jaar

Het dc, dat beschikt over 17.300 vierkante meter aan opslagruimte, 1.900 vierkante meter kantoorruimte en 1.900 vierkante meter mezzanine, huurt NSK voor een vaste periode van 10 jaar van Montea. De aanvangshuur bedraagt volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar 1 miljoen euro per jaar.

72 procent meer magazijnruimte

Begin dit jaar liet NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha, red) Europe weten dat het met het nieuwe EDC over 72 procent meer magazijnruimte beschikt dan het huidige magazijn dat eveneens in logistieke hotspot Tilburg is gevestigd.

Meer mechanisatie

Michel van Nispen, directeur supply chain bij NSK Europe, liet toen ook weten dat op de magazijnvloer van het nieuwe dc meer processen worden gemechaniseerd ten opzichte van de oude situatie. “Denk daarbij aan conveyorsystemen voor met name het transport van kleinere onderdelen die per stuk verpakt zij. Deze mechanisering in  combinatie met de extra ruimte en de optimalisering van bestaande processen zorgt ervoor dat onze activiteiten efficiënter worden, wat weer voor een verdere verbetering zorgt van de logistieke dienstverlening richting onze klanten.”

NSK: EDC is in oktober operationeel

De uiteindelijke bedoeling van het nieuwe EDC is volgens Van Nispen er ook op gericht om kortere levertijden, een grotere voorraad en een betere beschikbaarheid van producten aan te bieden aan klanten. In het dc, dat in oktober volledig operationeel moet zijn, zal voorraad worden gehouden van lagers voor industriële en automotive toepassingen, voor klanten uit Europa, Rusland, Turkije en het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel