nieuws

E-commerce dc van Lidl krijgt hoog duurzaamheidsniveau

Warehousing 2312

E-commerce dc van Lidl krijgt hoog duurzaamheidsniveau

Het nieuwe e-commerce distributiecentrum van Lidl in Roosendaal wordt ontworpen op basis van het duurzame Breeam-certificaat Very Good, het op een na hoogste duurzaamheidsniveau. Het dc wordt gerealiseerd door Unibouw in opdracht van logistiek vastgoed ontwikkelaar DCAM (Delin Capital Asset Management).

Afgelopen februari werd bekend dat DCAM op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal voor Lidl een nieuw distributiecentrum gaat ontwikkelen dat na oplevering werkgelegenheid zal bieden aan 1.200 mensen. Het Duitse supermarktconcern wil in het dc, dat verrijst op een kavel van zes hectare, de e-commerce-activiteiten in Europa verder vorm geven.

Unibouw hielp met locatieonderzoek

DCAM, een Britse vastgoedbelegger en vermogensbeheerder in de logistiek vastgoed sector, zocht volgens Unibouw naar een geschikte locatie voor een nieuw distributiecentrum. Later is Lidl aangehaakt bij het project als huurder van het te bouwen distributiecentrum. “We hebben DCAM in eerste instantie geholpen met een locatieonderzoek”, vertelt commercieel technisch adviseur Rogier Jansen van Unibouw.

Kavel in logistieke hotspot nummer 1

Volgens Jansen kon dankzij het gebruik van de online portal bouwgrondvinden.nl op zeer korte termijn geschikte locaties in kaart worden gebracht. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat we onze opdrachtgever een kavel konden adviseren in de logistieke hotspot nummer 1 van Nederland, Borchwerf II bij Roosendaal.”

Bouw volgens turnkey-principe

Daarna heeft Unibouw voor DCAM het vergunningstraject in gang gezet. Afgelopen maart is de  ingediende omgevingsvergunning verleend, voor de realisatie van het dc dat een bruto vloer oppervlakte krijgt van in totaal 56.000 vierkante meter. Het pand wordt gebouwd op basis van het ‘turnkey-principe’. Het bouwwerk bestaat uit een logistiek deel verdeeld over drie compartimenten en mezzaninevloeren met 52 laaddocks.

Oplevering project april 2018

Eind maart is begonnen met het grondwerk door Unibouw. In september van dit jaar kan Lidl al een gedeelte in gebruik nemen om een start te maken met het plaatsen van magazijnstellingen en overige inrichting zodat Lidl al de werkzaamheden kan opstarten. De oplevering van het complete project vindt volgend jaar april plaats.

Reageer op dit artikel