nieuws

Weer nieuw dc in ‘logistieke hotspot in opkomst’ Nieuwegein

Warehousing 2406

Weer nieuw dc in ‘logistieke hotspot in opkomst’ Nieuwegein

Opnieuw kiest een partij voor de realisatie van een nieuw distributiecentrum van 28.000 vierkante meter op Het Klooster in Nieuwegein. Dit keer is het de beurt aan Exeter Property Group die een kavel van 37.580 vierkante meter heeft aangekocht op het logistieke bedrijvenpark.

Het Amerikaanse Exeter wil het distributiecentrum, dat op risico wordt gebouwd, langdurig verhuren. Gesprekken met geïnteresseerde huurpartijen zijn al gaande, meldt de gemeente Nieuwegein woensdag in een persbericht.

Nationale distributie hotspot nr. 1

Heembouw start aan het eind van dit jaar met de bouw van het dc in de logistieke hotspot nummer 4 van Nederland die samen met Vianen en Utrecht Lage Weide onlangs door een panel van 30 experts ook werd uitgeroepen tot nationale distributie hotspot nummer 1.

PostNL en DHL bouwen ook op Het Klooster

Volgens wethouder Johan Gadella van Economische Zaken komt met de realisatie van dit dc er weer een toonaangevend distributiecentrum op Het Klooster bij. PostNL (sorteercentrum), DHL Supply Chain, Fiege (voormalig V&D dc) en Somerset Capital Partners kozen recent ook voor vestiging op het logistieke bedrijvenpark dat centraal ligt in de driehoek van autosnelwegen A2, A12 en A27. “Het Klooster-Zuid heeft kort na de oplevering nu al een tweede grote grondtransactie. Hiermee verstevigen we de nummer 1 toppositie als nationale distributie hotspot”, zegt Gadella.

Krimpend aanbod logistiek vastgoed

De gemeente Nieuwegein zegt Exeter bewust de ruimte te geven om op risico een nieuw distributiecentrum te realiseren. Het aanbod van hoogwaardig logistiek vastgoed krimpt, maar de marktvraag daarentegen is groot. Dat is de reden om op Het Klooster ook te starten met ontwikkelingen voor de marktvraag, laat de gemeente Nieuwegein weten.

Nieuwegein ‘nieuwe logistieke hotspot’

De directe beschikbaarheid van het pand is voor de toekomstige hurende partij (met name logistiek dienstverleners) ook vaak doorslaggevend. De toenemende vraag naar grotere distributiecentra en de afnemende beschikbare grond zorgt er ook voor dat er nieuwe (nationale) logistieke hotspots ontstaan. Nieuwegein profiteert van deze trend, blijkt uit recent onderzoek van makelaarsorganisatie Colliers International.

Exeter wil uitbreiden in Europa

Volgens Roniek Bannink, directeur van Exeter Property Group is de grondaankoop en realisatie van het dc in lijn met de strategie om buiten directe acquisities ook moderne logistiek op belangrijke locaties in Europa te ontwikkelen. “Nieuwegein is daarbij een uitstekende aanvulling op onze Nederlandse portefeuille die wij in de komende jaren ook verder willen uitbreiden.”

Realisatie dc op risico in Moerdijk

Exeter maakte eind maart bekend dat het in Moerdijk (West-Brabant) – eveneens op risico – op een kavel van 4 hectare een distributiecentrum ontwikkelt van 28.000 vierkante meter groot. Het pand krijgt daarnaast een kantoor van 1.200 vierkante meter en een mezzanine vloer van 3.400 vierkante meter. De bouw van dit dc, die begin juni start, is eveneens in handen van Heembouw. De oplevering is eind dit jaar.

Reageer op dit artikel