nieuws

Material handling top 20: koplopers ongewijzigd

Warehousing 1671

Material handling top 20: koplopers ongewijzigd
material handling

Daifuku voert ook dit jaar weer de lijst aan van de top twintig grootste material handling leveranciers ter wereld. De verwachtingen voor de material handling wereld blijven optimistisch.

Voor het tweede opeenvolgende jaar noteerden de Top 20 spelers omzetgroei, sommigen zelfs met  dubbele cijfers. De gecombineerde omzet van de lijst steeg in vergelijking met 2015 3,4% en sinds 2014 bijna 10%. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranking van Modern Material Handling.

E-commerce grote aanjager

“Er wordt meer geïnvesteerd dan in de afgelopen jaren,” zegt Norm Saenz, directeur van St. Onge Co. “E-commerce draagt ​​veel eraan, omdat klanten proberen om manieren te vinden om te gaan met de volumeverhoging van dat kanaal. Wanneer e-commerce 40% tot 50% stijgt, vragen ze zich af hoe ze een faciliteit kunnen herontdekken om die veranderingen aan te pakken. Het is zo drastisch dat sommige van deze klanten het gehele gebouw rippen en opnieuw beginnen.”

 

Lees ook
Consolidatie en nieuwe krachten domineren magazijninrichting

 

Top 5

Daifuku en Schäfer Systems International (SSI) blijven de industrie leiden. Daifuku rapporteerde een omzet van 2,9 miljard dollar, een stijging van 7,3% sinds 2015. Dematic, sinds vorig onderdeel van Kion, staat stevig op plek 3. Murata en Vanderlande, overgenomen door Toyota, sluiten de top 5.

Top 10 Material handling

Wanneer intern transport wordt meegerekend, ziet de Top material handling spelers er totaal anders uit. Toyota voert de lijst aan. De Japanners hebben door de overname van Vanderlande de nummer 1 positie weer overgenomen van de Duitse opponent Kion.

top 10 material handling

Reageer op dit artikel