nieuws

Toyota mag Vanderlande overnemen

Warehousing 1236

Toyota mag Vanderlande overnemen

Toyota mag Vanderlande overnemen. De Europese Commissie liet maandag weten geen concurrentieproblemen te zien in de overname, aangezien de activiteiten van beide bedrijven elkaar maar beperkt overlappen.

De overname van ruim 1 miljard euro werd in maart bekendgemaakt. NPM Capital is nu de grootste aandeelhouder.

Vanderlande ontwerpt en produceert logistieke systemen voor onder meer distributiecentra en bagagehallen op luchthavens. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 4500 mensen in dienst en draait een jaaromzet van ruim 1 miljard euro.

10 grootste material handling spelers ter wereld

 

Vanderlande blijft als zelfstandig bedrijf actief; naam en huisstijl veranderen niet. Ook houdt Vanderlande zelf zijn internationale verkooporganisatie in stand. Achter de schermen gaan beide bedrijven synergie zoeken in technologische ontwikkeling en – waar dat zinvol is – op servicegebied.

Toyota is door de overname de grootste one stop player in material handling geworden. De japanners worden op de voet gevolgd door het Duitse Kion. Kion was in 2016 de grootste na de overname van Dematic. 

Consolidatie en nieuwe krachten domineren magazijninrichting

Reageer op dit artikel