nieuws

Moeder Zara bouwt distributiecentrum in Lelystad

Warehousing 9852

Moeder Zara bouwt distributiecentrum in Lelystad

Het Spaanse kledingconcern Inditex gaat in Lelystad een groot distributiecentrum bouwen. De eigenaar van bekende modeketens als Zara, Pull & Bear en Bershka heeft daarvoor een lap grond aangeschaft op het Lelystad Airport Businesspark.

Met de komst van het complex is een investering gemoeid van 100 miljoen euro. Het nieuwe distributiecentrum  levert zo’n vierhonderd banen op. Dat kan zelfs nog verdubbelen, afhankelijk van marktontwikkelingen en bedrijfscapaciteit.

Europees distributiecentrum vanwege groei

Inditex speelt met zijn gang naar de Nederlandse polder in op verdere groei in Europa. Daarvoor hebben de Spanjaarden een distributiepunt nodig dat als aanvulling kan dienen op de logistieke activiteiten in eigen land. Het nieuwe dc moet de centrale distributiehubs in thuisland Spanje  ondersteunen met hun distributietaken. “Lelystad heeft de ideale combinatie van kwalitatief goede fysieke en digitale infrastructuur”, aldus het bedrijf.

Uitdagingen logistiek vastgoed: kom naar de Summit 

Uitdagingen voor de Logistieke vastgoed zijn er volop. Welke, waarom en hoe daarop in te spelen? Discussieer mee tijdens de Summit Logistieke Hotspots op 16 mei.
Bekijk het volledige programma

 

Nieuwbouw logistiek vastgoed in trek

Logistiek vastgoed enb dan met name nieuwbouw floreert. De logistiek vastgoedmarkt beleefde in 2016 wederom een recordjaar. De helft van het opnamevolume bestond uit nieuwe distributiecentra. Deze trend wordt mede veroorzaakt doordat de bestaande voorraad dc’s niet voldoet aan de huidige kwaliteitseisen.

Duurzaamheid

De bouw van het distributiecentrum in Lelystad begint zo spoedig mogelijk. Voor het gebouw wordt een LEED Gold certificering nagestreefd. Daarmee volgt het Forbo dat in 2014 als eerste bedrijf in Nederland het Amerikaanse duurzaamheidscertificaat kreeg.

In 2019 gaan de eerste operationele activiteiten van start. In 2020 moet het distributiepunt volledig in bedrijf zijn. Inditex is een van de grootste en meest succesvolle retailers van de wereld. Het Spaanse modebedrijf boekte in 2016 een nettowinst van € 3,2 mrd. Dat is 10% meer dan een jaar geleden.

 

Reageer op dit artikel