nieuws

Hudson’s Bay neemt distributiecentrum Blokker over

Warehousing 5004

Hudson’s Bay neemt distributiecentrum Blokker over

Warenhuisconcern Hudson’s Bay gaat de logistiek voor zijn Nederlandse winkels verzorgen vanuit Mijdrecht. De Canadese retailer neemt het distributiecentrum van Blokker over.

De retailer heeft een huurovereenkomst getekend met HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. De Blokker Holding vertrekt juist uit Mijdrecht. Het brengt zijn dc activiteiten voor de Blokkerwinkels onder in Geldermalsen. De distributie voor de formule Big Bazar wordt afgestoten naar een logistieke dienstverlener.

Distributiecentrum perfecte ligging

Hudson’s Bay kiest voor een distributiecentrum in Mijdrecht vanwege de goede ligging tussen de vier grootste steden in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Hudson’s Bay opent binnenkort zijn deuren. De retailer start met 10 vestigingen; voornamelijk in panden van het voormalige V&D. Het distributiecentrum in Mijdrecht zal naar verwachting vanaf mei de eerste bevoorrading ontvangen voor zowel de winkels als de online bestellingen.

Voormalig V&D dc was ook in beeld

Lange tijd was er overigens sprake van dat Hudson’s Bay de warehouse-activiteiten zou onderbrengen in het voormalige distributiecentrum van V&D in Nieuwegein, waar Fiege inmiddels zijn e-commerce operatie heeft ondergebracht. Dit plan ketste eind vorig jaar af waarop de retailer uiteindelijk uitkwam op Mijdrecht (provincie Utrecht).

Hudson’s Bay in zee met XPO

Naar verluidt zal XPO Logistics verantwoordelijk worden voor de dc-operatie. De logistiek dienstverlener is om een reactie gevraagd maar wil geen commentaar leveren. Opvallend is dat via diverse vacaturesites personeel wordt geworven voor het distributiecentrum in Mijdrecht, wat XPO zelf  de ‘vierde nieuwe locatie noemt die medio dit jaar in Nederland in gebruik wordt genomen’.

Reageer op dit artikel