nieuws

DHL Parcel bouwt nieuw sorteercentrum in Amsterdam

Warehousing 2846

DHL Parcel bouwt nieuw sorteercentrum in Amsterdam
Op de Provada-beurs in de RAI werd de aannemingsovereenkomst ondertekend voor realisatie van een nieuw sorteercentrum van DHL Parcel in Amsterdam. Vlnr : Marco van der Laan (directeur Aan de Stegge), Rien van Ast (directeur Nederland, WDP), Joost Uwents (bestuursvoorzitter WDP) en Wouter van Benten (CEO DHL Parcel Benelux).

Pakketleverancier DHL Parcel gaat langs de A5 op het Atlaspark in Amsterdam een nieuw sorteercentrum realiseren. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige terminal dat eveneens op hetzelfde bedrijventerrein is gevestigd.

Met het nieuwe centrum wordt volgens DHL Parcel de capaciteit uitgebreid en worden de installaties verbeterd, waardoor meer en beter gesorteerd kan worden. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van in totaal ruim 35 miljoen euro.

WDP is eigenaar van het pand

Het sorteercentrum, met een oppervlakte van ruim 14.000 vierkante meter, wordt ontwikkeld door logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP Nederland,  dat gelijk ook de eigenaar is van het pand. De bouw is in handen van Aan de Stegge Twello.

DHL Parcel: 15 sorteercentra in NL

De investering wordt ingegeven door de enorme groei die DHL Parcel volgens eigen zeggen doormaakt als de op een na grootste vervoerder in e-commerce. De vestiging in Amsterdam is een van de 15 sorteercentra in Nederland, die samen met de 6 centra in België een Benelux wijd netwerk vormen.

Verenigd Europees pakketnetwerk

Samen met vergelijkbare netwerken in de belangrijkste Europese landen wordt daarmee volgens de pakketleverancier een verenigd Europees pakketnetwerk gevormd. Het belang daarvan neemt zienderogen toe met de groei van het grensoverschrijdende e-commerce-verkeer.

600 DHL-medewerkers in Amsterdam

Rond de vestiging in Amsterdam zullen zo’n 600 medewerkers betrokken zijn bij aan – en afvoer en bezorging van pakketten. In totaal werken er bij DHL Parcel circa 6.500 mensen in Nederland.

12.000 pakketten per uur

Op het vlak van techniek wordt het centrum voorzien van een sorteerinstallatie met een capaciteit van 12.000 pakketten per uur, met de mogelijkheid deze nog verder uit te bouwen. Wat betreft duurzaamheid moet het pand straks gaan voldoen aan de Breeam Excellent-norm voor duurzame gebouwen.

Opening medio volgend jaar

Daartoe komen er onder meer 4.700 zonnepanelen op het dak, die voor 80% van de benodigde elektriciteit gaan zorgen. Ook wordt het gebouw voorbereid op het opladen van elektrische vracht- en bestelauto’s. De opening is medio volgend jaar.

Ondertekening tijdens Provada-beurs

De aannemingsovereenkomst werd vanochtend op vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam officieel ondertekend door DHL Parcel, WDP Nederland en Aan de Stegge. Na oplevering is dit het tiende pand binnen de WDP-vastgoedportefeuille in de Benelux waarin DHL zetelt als huurder.

Reageer op dit artikel