nieuws

Cacaoverlader automatiseert lossen containers

Warehousing 1414

Cacaoverlader automatiseert lossen containers

Material handling specialist Copal mag een klant toevoegen aan zijn portfolio. Cacaoverlader Vollers gaat cacao automatisch lossen uit containers.

Het mobiele containerlossysteem van Copal wordt door Vollers uit Amsterdam ingezet voor het semi-automatisch ontladen van jute zakken met cacaobonen uit zeecontainers.

Copal Handling Systems en Vollers Amsterdam hebben op 21 april een samenwerkingsovereenkomst getekend. Vollers kiest voor het mobiele Copal C2 ontlaadsysteem. Hiermee is de cacaospecialist in staat jute zakken met cacaobonen uit zeecontainers geautomatiseerd te lossen.

Containers automatisch lossen

Copal presenteerde in 2013, volgens eigen zeggen, als eerste in de wereld een systeem dat containers machinaal kan lossen en de dozen palletiseert. Later kwam daar de C2 met speciale grippers bij. Hiermee is het mogelijk om mixed containers en andere producten dan kartonnen dozen (zoals jute- en papieren zakken) automatisch te lossen. De C2 kan worden aangesloten op conveyor systemen.

Wim Bosman grootaandeelhouder

Copal wordt mede geleid door Stéphane van Woudenberg. Wim Bosman, voormalig ceo van het gelijknamige transportbedrijf is grootaandeelhouder van het bedrijf. Geestelijk vader en ontwikkelaar Jos Schenning is niet meer werkzaam bij Copal.

Reageer op dit artikel